Η κρίση στην Ελλάδα κλιμακώθηκε

Γερμανικά, αυστριακά και ελβετικά συνδικάτα, δίκτυα όπως η Attac, καθώς και πολιτικά και κοινωνικά ιδρύματα αυτών των χωρών διοργάνωσαν στο Βερολίνο τριήμερο συνέδριο για να συζητήσουν στρατηγικές για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου στην Ευρώπη. Σημείο αναφοράς σε πολλά από τα δεκάδες πάνελ ήταν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και προπαντός η Ελλάδα.

Η αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα

Το παράδειγμα της Ελλάδας τεκμηριώνει την αποτυχία της επικρατούσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υποστηρίζει ο πρόεδρος του γερμανικού συνδικάτου Verdi Φρανκ Μπσίρσκε σε συνέντευξή του στην DW. Ας σημειωθεί ότι με πάνω από 2 εκ. οργανωμένα μέλη στο δημόσιο και στους τομείς υπηρεσιών της γερμανικής οικονομίας, το Verdi είναι το δεύτερο σε μέγεθος συνδικάτο της χώρας.

Όπως εκτιμά ο κ. Μπσίρκσε, “η πολιτική της τρόικας μετατρέπει τμήματα της χώρας σε πληγείσα περιοχή, οδηγεί σε εντελώς αντιπαραγωγικά αποτελέσματα, ρίχνει σε φτώχεια και μιζέρια μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και συνέβαλε με την αποδυνάμωση της οικονομίας στην κρίση αλλά και στην δραστική αύξηση του κρατικού χρέους. Καμία από τις προβλέψεις για ανάκαμψη δεν έχει επαληθευθεί. Τουναντίον, η κρίση κλιμακώθηκε

Σχετικά άρθρα