Πουτίγκα με Τσουρέκι και Πραλίνα

<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">- 6-8 φέτες τσουρέκι</span><br /><span style="font-size: small;">- 3 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">- 100 γρ ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: small;">- πραλίνα φουντουκιού</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br />Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε στις μισές την πραλίνα φουντουκιού και κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς τσουρεκιού στη μέση και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα σε ένα πυρέξ. Αδειάζουμε το μείγμα του αυγού στο πυρέξ και το αφήνουμε για 30 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το περισσότερο από το τσουρέκι.<br /><br /><strong>Tip: </strong>με ένα μεγάλο κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια του τσουρεκιού για να μουσκέψουν καλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 175 °C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πυρέξ που χρησιμοποιούμε και το ύψος του. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10-15 λεπτά και μετά το σερβίρουμε.</span></p>
<div>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εναλλακτικά</strong> μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με κέικ αντί για τσουρέκι ή ακόμη και με κρουασάν.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα