Μελιτζάνες Ψητές με Πλιγούρι

<div>
<div class="separator"><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 1,5 ώρα</span></div>
<span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 2</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span></div>
<div><br /><span style="font-size: small;">2 μελιτζάνες</span><br /><span style="font-size: small;">2-3 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια κύμινο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια ξερό κόλιανδρο</span><br /><span style="font-size: small;">1 φρέσκο τσίλι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">Χυμό από μισό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">150 γρ πλιγούρι</span><br /><span style="font-size: small;">150 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">½ κούπα φρέσκου κόλιανδρου</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας</span><br /><span style="font-size: small;">2 αποξηραμένα σύκα</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ωμά φιστίκια Αιγίνης</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου</span><br /><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια</span><br /><span style="font-size: small;">Στραγγιστό γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></div>
<div> </div>
<div>
<div><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής </span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1. Ψιλοκόβουμε το τσίλι και λιώνουμε το σκόρδο.</span><br /><span style="font-size: small;">2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, 1,5 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: small;">3. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράσουμε το εσωτερικό τους ραβδωτά, με προσοχή, ώστε να μην κόψουμε τη φλούδα τους.</span><br /><span style="font-size: small;">4. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και περιχύνουμε από πάνω τους το μείγμα με το ελαιόλαδο.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">5. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 °C για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">6. Μέχρι να ψηθούν στο φούρνο οι μελιτζάνες προχωράμε με το πλιγούρι.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">7. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 150 ml βρασμένο νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 10-15 λεπτά.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">8. Αφαιρούμε την πετσέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδου, μια πρέζα αλάτι, τον χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">9. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα σύκα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μέντα και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο πλιγούρι.</span></div>
<div><span style="font-size: small;">10. Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν, τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας από πάνω το πλιγούρι και το γιαούρτι.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα