Τυρόπιτα με 4 τυριά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 πακέτο χωριάτικο ΚΙΧΙ alfa με καλαμποκάλευρο</span></li>
<li><span>250 γρ. κασέρι</span></li>
<li><span>250 γρ. γραβιέρα</span></li>
<li><span>250 γρ. ταλαγάνι</span></li>
<li><span>250 γρ. φέτα</span></li>
<li><span>4 φλ. φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span>5 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>3/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 μεγάλο κρεμμύδι</span></li>
<li><span>1 πράσο</span></li>
<li><span>3 πιπεριές Φλωρίνης</span></li>
<li><span>3 φωλιές ψιλό φιδέ</span></li>
</ul>
<p> </p>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<div>* Χρησιμοποιούμε για την πίτα μας ένα πυρίμαχο ταψί 27χ35 εκατοστά.</div>
<div> </div>
<div>Ζεσταίνουμε λίγο απο το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά για να μαραθούν και αλατίζουμε.</div>
<div>Σπάμε τον φιδέ σε ψιλά κομμάτια μέσα στη γέμιση λαχανικών. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.</div>
<p>Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα τυριά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.</p>
<p>Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα. Αδειάζουμε μέσα  τη γέμιση των λαχανικών. Καλύπτουμε με 1 φύλλο.<br />Αδειάζουμε επάνω όλη τη γέμιση των τυριών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 λαδωμένα φύλλα.<br />Γυρίζουμε όλες τις άκρες που εξέχουν πάνω στην πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την τυρόπιτα, μέχρι το μεσαίο φύλλο.</p>
<p>Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός ή σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το 1/2 φλ ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.<br />Περιχύνουμε την πίτα, κυρίως στις χαρακιές. Ραντίζουμε την επιφάνεια με το ελαιολαδο που περίσσεψε και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας.</p>
<p>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.</p>
<p>Ίσως το τελευταίο δεκάλεπτο να χρειαστεί να την ψήσετε μόνο στην κάτω αντίσταση, για να έχετε ένα πιο κριτσανιστό αποτέλεσμα στη βάση της πίτας.</p>
<p>Αν εχετε μόνο αέρα τότε ψήστε την στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήστε την πίτα να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί η γέμιση της.</p>
<p>Ιδανικά σερβίρεται με πράσινη σαλάτα.</p>
<p>Και επειδή οι πίτες τρώγονται μετά μανίας, φτιάξτε και την <span><strong>παραδοσιακή κοτόπιτα</strong></span>. Είναι εκπληκτική.</p>
<p> </p>
<p>ΠΗΓΗ: <a href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">http://www.argiro.gr/</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα