Χοιρινή πορκέτα ρολό

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 ολόκληρη πανσέτα περίπου 2 κιλά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι, φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο ή θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;"> τριμμένο μαραθόσπορο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 6-8 <strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> 4 ώρες</span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;">Ζητάμε από τον κρεοπώλη την πανσέτα, ξεκοκαλισμένη, με το δέρμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι, το πιπέρι, ή το ξερό δεντρολίβανο ή το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου και τον τριμμένο μαραθόσπορο. Απλώνουμε την πανσέτα σε μια επιφάνεια εργασίας με το δέρμα προς τα κάτω. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας, τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε σφιχτά δεσίματα με σπάγκο κουζίνας σε διάφορα σημεία. Αλατίζουμε εξωτερικά. Βάζουμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C. Δυναμώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα. Η πέτσα της πορκέτας θα είναι τραγανή και θα θρυμματίζεται, ενώ το κρέας θα είναι ζουμερό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr/</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα