Κρεμμυδοτυρόπιτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">300 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλη πατάτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ κ.γλ. πιπέρι καγέν</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το φύλλο</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">340 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">170 γραμμ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-2½ κ.σ. νερό κρύο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι στον κάδο του μίξερ με τα μαχαίρια (κόφτες). Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και δουλεύουμε το μίξερ για 1/2 λεπτό. Το μείγμα θα έχει γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε 1 κουταλιά νερό και θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε την επόμενη κουταλιά νερό και ξαναθέτουμε το μίξερ σε λειτουργία. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1/2 κ.σ. νερό, πάντα με το μίξερ σε λειτουργία. </span><span style="font-size: small;">Όταν η ζύμη ενωθεί σε μία μάζα, τη μαζεύουμε, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα για περίπου 10΄. Πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τ’ αδειάζουμε σε μπολ. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το τυρί, την τριμμένη πατάτα, τ’ αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι και το καγέν. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση. Λαδώνουμε φόρμα ή ταψάκι 25 εκ. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, το ένα μέρος λίγο μεγαλύτερο. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το στρώνουμε, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. </span><span style="font-size: small;">Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν. Τρυπάμε εδώ κι εκεί την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45´ ώσπου να ροδίσει το φύλλο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα