Μαυρομάτικα πιάζ με ψητά ντοματίνια

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα δάφνης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καρότο, καθαρισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. ντοματίνια, καλά πλυμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">16 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (σε βαζάκια στο σούπερ μάρκετ) ή 1 κονσέρβα σαρδέλες στο λάδι (στραγγισμένες) ή 1 κονσέρβα καλαμαράκια στο χυμό τους, σε ροδέλες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">τα φύλλα από 3 – 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 ml ελαιόλαδo + επιπλέον για το λάδωμα του ταψιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4</span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 25΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> 15΄-20΄</span></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μικρό ταψί. Απλώνουμε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να σκάσει σε σημεία η φλούδα τους. Παράλληλα, βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το καρότο σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε το καρότο και τη δάφνη και αδειάζουμε τα φασόλια σε μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γαύρο ή τις σαρδέλες και σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span></strong> Ενα Σαββατιανό! Είτε απλό είτε στη ρετσινάτη εκδοχή του.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα