Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο θρυλικός ηθοποιός που ξεκίνησε από τον… «Ταξιτζή»- Η συνεργασία με τον Σκορτσέζε, η ομοφυλοφιλία του πατέρα του και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης, από τους καλύτερους της γενιάς του και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Μπορεί να μην έχει κερδίσει πολλά Όσκαρ ωστόσο σίγουρα έχει φροντίσει κάποιο ρόλοι που έχει ερμηνεύσει να μείνουν αξέχαστοι.

robert-de-niro

Οι καλλιτέχνες γονείς του και ο χωρισμός τους όταν ήταν 2 χρονών

Ο Ρόμπερτ Άντονι Ντε Νίρο Τζούνιορ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1943 (ηλικία 73) στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, της Νέας Υόρκης από το Ρόμπερτ ντε Νίρο τον πρεσβύτερο και τη Βιρτζίνια Άντμιραλ, ένα ζευγάρι καλλιτεχνών. Ο πατέρας του ήταν ζωγράφος, ποιητής και γλύπτης και η μητέρα του ζωγράφος.

Το 1941, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος, φοιτητής ακόμα στην τάξη του Χανς Χόφμαν, γνώρισε και ερωτεύτηκε μια συμφοιτήτριά του, την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Βιρτζίνια Αντμιράλ. Παντρεύτηκαν την επόμενη χρονιά.

Όταν ο μικρός Ρόμπερτ ήταν μόλις δυο ετών, οι γονείς του χώρισαν και μεγάλωσε με τη μητέρα του. Τον πατέρα του τον έβλεπε πιο αραιά αλλά διατηρούσε καλές σχέσεις μαζί του.
Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε το ζευγάρι χωρισμένο. Ο μικρός θα έμενε με τη μητέρα του, η οποία εγκατέλειψε οριστικά τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, άφησε κάτω τα πινέλα και αναζήτησε τρόπους να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Ξεκίνησε να δουλεύει ως δακτυλογράφος, αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε στο real estate, τομέα στον οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά ικανή.

robert-de-niro-5

Ο πατέρας του Ρόμπερτ ντε Νίρο και η ομοφυλοφιλία

 

Ο πατέρας του ήταν καλός ζωγράφος αλλά δεν είχε την αναγνώριση που ήθελε και που ενδεχομένως του άξιζε. Άλλωστε δεν… πήγαινε με το ρεύμα της εποχής. Ακολουθούσε λίγο πιο παλιά μοτίβα, θαυμάζοντας το Ματίς ενώ τότε μεσουρανούσε η ποπ άρτ και ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός. Έτσι όχι μόνο δεν κατάφερε να ζει από τη ζωγραφική του αλλά έκανε και άλλα επαγγέλματα για να καταφέρνει απλώς να επιβιώνει. Δούλεψε ως φύλακας σε μουσείο, κορνιζοποιός, επιστάτης, δάσκαλος ζωγραφικής ενώ είχε πιάσει και δουλειά ως λαντζέρης σε εστιατόρια.

Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του προστάτη το 1993, σε ηλικία 71 ετών. Την ιστορία του διηγήθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ ο γιος του, χρόνια μετά το θάνατό του: «Remembering the artist: Robert De Niro Sr». Άλλωστε ο Ντε Νίρο δεν ήξερε όλη την αλήθεια για τον πατέρα του. Μόλις το 2000, η μητέρα του τού αποκάλυψε ότι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ο πρεσβύτερος ήταν ομοφυλόφιλος. Ο πατέρας του δεν κατάφερε να το διαχειριστεί κάποια στιγμή στη ζωή του. Ίσως επειδή είχε μεγαλώσει σε ένα καθολικό σπίτι με αυστηρές αρχές.

Σε πολλά σημεία του ντοκιμαντέρ ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δείχνει συγκινημένος. Ειδικά όταν διαβάζει αποσπάσματα από το ημερολόγιο του πατέρα του, όπως το παρακάτω:
«Αν ο Θεός δεν θέλει να είμαι ομοφυλόφιλος -κάτι για το οποίο αισθάνομαι τόσο ένοχος- θα στείλει στο δρόμο μου μια γυναίκα που θα αγαπήσω και θα με αγαπήσει ή θα μου εμφυσήσει το ενδιαφέρον για τις γυναίκες ως σεξουαλικές συντρόφους». Σε άλλο σημείο έγραφε: «Πρέπει να βρω τη δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω, χωρίς τη σκέψη της αναγνώρισης – πριν ή μετά το θάνατό μου», ανέφερε σε ένα άλλο.

robert-de-niro-8

Παράτησε το σχολείο στα 16 για να γίνει ηθοποιός

 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν ήταν το πρότυπο μαθητή στο σχολείο. Μάλιστα δεν κατάφερε ποτέ να το τελειώσει. Το παράτησε για να ασχοληθεί με το θέατρο. Στα 16 του συμμετείχε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση και έκανε και μια περιοδεία με την «Αρκούδα» του Τσέχωφ. Στη στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα σε δυο δραματικές σχολές σε αυτή της Στέλλα Άντλερ καθώς και του Λι Στράσμπεργκ.

Στα 20 του χρόνια, το 1963, εμφανίστηκε στην πρώτη του κινηματογραφική ταινία, υπό τη σκηνοθεσία του Μπράιαν ντε Πάλμα, το «Τόπος στα νιάτα», το οποίο κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1969. Το μεγαλύτερο διάστημα της δεκαετίας του ’60 το πέρασε σε θεατρικά εργαστήρια και σε παραστάσεις εκτός του Μπρόντγουέι. Είχε ένα μικρό ρόλο στη Γαλλική ταινία του Μαρσέλ Καρνέ Τρία Δωμάτια στο Μανχάταν (1965) και επανασυνδέθηκε με τον Ντε Πάλμα για τα «Greetings» (1968) και «Γεια σου Μαμά… Αμερική!» (1970).

robert-de-niro-7

Η συνεργασία με τον Σκορτσέζε και ο … «Ταξιτζής»

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έγινε ευρέως γνωστός έπειτα από τη συνεργασία του με το Μάρτιν Σκορτσέζε και το Χάρβεϊ Καϊτέλ σε μια σειρά ταινιών. Η πιο θρυλική και πιο αναγνωρίσιμη είναι «Ο ταξιτζής». Στην ίδια ταινία περιλαμβάνεται και η πασίγνωστη ατάκα του «You talkin’ to me?» που έχει αφήσει εποχή.

Ο Σκορτσέζε τού χάρισε και το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του. Αυτή τη φορά το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία «Οργισμένο είδωλο» (1980).

Άλλες ταινίες του Σκορτσέζε στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι: «Κακόφημοι δρόμοι», «Καζίνο», «Τα κακά παιδιά», «Το ακρωτήρι του φόβου», «Βασιλιάς για μια νύχτα». Σε όλες σχεδόν τις ταινίες του Σκορτσέζε ο Ντε Νίρο έπαιζε το… κακό παιδί, έναν οργισμένο, ασυμβίβαστο νεαρό με αντικοινωνική συμπεριφορά.
Ο Ντε Νίρο ήταν αυτός που ανακάλυψε το ταλέντο του Λεονάρντο ντι Κάπριο και ώθησε τον Σκορτσέζε να συνεργαστεί μαζί του. Ο Σκορτσέζε άκουσε τη συμβουλή του και συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία «Τhe boy’s life». Όχι άδικα. Ο Ντι Κάπριο μέσω του Σκορτσέζε είχε την ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει πολύ ως ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sir Robert De Niro (@robertdenirofan) στις

Ο ρόλος του Βίτο Κορλεόνε στον Νονό του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη με τη συμμετοχή του στην τριλογία του Φράνσις Φορντ Κόπολα και συγκεκριμένα στη δεύτερη ταίνια, στο Νονός ΙΙ, όπου υποδύθηκε το ρόλο του Βίτο Κορλεόνε. Η ερμηνεία του στην ταινία του χάρισε και το πρώτο του Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου). Μάλιστα για τις ανάγκες του ρόλου του, πέρασε 4 μήνες για να μάθει να μιλάει τη σικελική διάλεκτο και να αποκτήσει τη σωστή προφορά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ρόλου του ήταν στα σικελικά.


Παράλληλα εκεί συνάντησε για πρώτη φορά και συνεργάστηκε με τον άλλο μεγάλο ηθοποιό της γενιάς του, τον Αλ Πατσίνο, με τον οποίο έχουν συμπρωταγωνιστήσει αργότερα στην ταινία δράσης, το «Heat» («Ενταση), ενώ πολύ αργότερα το 2008 ξαναβρέθηκαν σε μια όχι τόσο επιτυχημένη ταινία, το «Ου φονεύσεις».

 

Ο φίλος του που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών

 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν πολύ φίλος με τον ηθοποιό Τζον Μπελούτσι, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το γεγονός αυτό έχει σημαδεύσει τη ζωή του. Ήταν επίσης πολύ φίλος και με τον Ρόμπιν Ουίλλιαμς με τον οποίο είχε συνεργαστεί και σε κάποιες ταινίες. Πολύ καλές σχέσεις διατηρεί με το Μάρτιν Σκορτσέζε ενώ έχει δηλώσει ότι η Μέριλ Στρίπ είναι πολύ καλή ηθοποιός και είχαν άριστη συνεργασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sir Robert De Niro (@robertdenirofan) στις

Η εταιρεία παραγωγής Tribeca και «Ο Καθοδηγητής»

 

Ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής το 1989 και η πρώτη δική του παραγωγή ήταν «Οι ιστορίες του Μπρόνξ» το 1993. Στην ταινία ήταν πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και παραγωγός. Η ταινία όμως που έχει ξεχωρίσει και είναι δική του η σκηνοθεσία είναι «Ο καθοδηγητής» («The good shepperd»), με τον Ματ Ντέιμον. Ο Ντέιμον τότε έχει δηλώσει ότι έπειτα από εκείνη τη συνεργασία έγινε καλύτερος ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sir Robert De Niro (@robertdenirofan) στις

Οι 2 γάμοι και τα 6 παιδιά του

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει κάνει 2 γάμους αλλά έχει αποκτήσει 6 παιδιά, τα 2 εκτός γάμου. Ωστόσο, στη μακρόχρονη πορεία του είχε πολλές καλές σχέσεις με το… ωραίο φύλο. Δεν του έλλειπε άλλωστε η γοητεία. Ακόμη και τώρα στα 75 του χρόνια συνεχίζει να είναι ιδιαιτέρως γοητευτικός. Γοητεία, ταλέντο, αναγνωρισιμότητα είναι στοιχεία που είναι λογικό να ελκύουν πολλές γυναίκες…

H Νταιάν Άμποτ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Throwbackthursday to present Thursday, Happy Birthday me ????????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diane Abbott (@officialhackneyabbott) στις

Είχε σχέσεις με πολλές ηθοποιούς. Πρώτη του σύζυγος ήταν η Νταιάν Άμποτ, η οποία ήταν και συμπρωταγωνίστριά του στον «Ταξιτζή». Ο γάμος τους κράτησε 8 χρόνια (1976-1988). Ύστερα από τον χωρισμό τους ο ηθοποιός είχε διάφορες σχέσεις. Για μεγάλο διάστημα είχε σχέση με τη Μπέτι Μίντλερ. Στη συνέχεια, τη δεκαετία του ’90, άρχισε να βγαίνει και με τη Ναόμι Κάμπελ ύστερα από τον χωρισμό της με τον μποξέρ Mike Tyson.

Η Τούκι Σμιθ, ένα μοντέλο από την Νέα Υόρκη, κράτησε περισσότερο το ενδιαφέρον του ηθοποιού και μαζί απέκτησαν δύο γιους το 1995 χωρίς όμως ποτέ να παντρευτούν.

robert-de-niro-wife
Με τη γυναίκα του Γκρέις Χαϊτάουερ

Παντρεύτηκε το 1997 την Γκρέις Χαϊτάουερ, ένα μοντέλο και πρώην αεροσυνοδό. Αν και ο γάμος τους γνώρισε πολλές δυσκολίες και είχαν μπει και στις διαδικασίες διαζυγίου, εντέλει είναι ακόμα μαζί. Μάλιστα το 2011, απέκτησαν ένα ακόμη παιδί, μέσω παρένθετης μητέρας (είχαν ήδη ένα).

Πρόσφατα αποκάλυψε ότι ο 18χρονος γιος του, Έλιοτ, πάσχει από αυτισμό. Είναι αρκετά ειρωνικό καθώς μία από τις πιο ωραίες ταινίες του -κι όχι τόσο γνωστές- είναι τα «Ξυπνήματα». Εκεί υποδυόταν το ρόλο ενός νέου με μια σπάνια διαταραχή του εγκεφάλου (από την οποία υπέφεραν πολλοί άνθρωποι σε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα). Ο Ρόμπιν Ουίλλιαμς, στον ρόλο του γιατρού, προσπάθησε να… ξυπνήσει τους ασθενείς που ήταν σχεδόν φυτά. Ο Ντε Νίρο συγκλονίζει με την ερμηνεία του και κερδίζει την υποψηφιότητα για Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sir Robert De Niro (@robertdenirofan) στις

Τα 9 υπερπολυτελή ξενοδοχεία που έχει στην κατοχή του

 

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο φαίνεται να έχει αδυναμία στα ξενοδοχεία αφού μαζί με τον παραγωγό Μάιερ Τέπερ έχουν στην κατοχή τους 9! Το καινούριο τους απόκτημα είναι το Nobu Hotel Ibiza Bay το οποίο βρίσκεται στην Ίμπιζα. Δεδομένου ότι τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του βρίσκονται στις ΗΠΑ αυτό ξεχωρίζει με το νησιώτικο στιλ του και φυσικά με την απίστευτη θέα του. Αν σκέφτεστε να κλείσετε δωμάτιο τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι ξεκινάνε από… 350 δολάρια και φτάνουν μέχρι 1.000 τη βραδιά!

Μπορεί οι τιμές να είναι στα ύψη ωστόσο το ξενοδοχείο διαθέτει θερινό κινηματογράφο μπροστά σε πισίνα, ιδιωτικές παραλίες, μπαρ, κομμωτήριο, γυμναστήριο, σπα, παιδικό σταθμό και μία τεράστια πισίνα με θέα την θάλασσα και τα φοινικόδεντρα. Ότι ονειρευόμαστε δηλαδή για τις διακοπές μας!

Σχετικά άρθρα