Η Mitsubishi στην ανάβαση Pikes Peak

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Η Mitsubishi επέλεξε το καλύτερο πεδίο για να εξελίξει την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκίνητων. Για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει με δύο ισχυρά ηλεκτροκίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα στη διάσημη ανάβαση Πάικς Πικ. Στη διαδρομή, όπου δοκιμάζονται μηχανές και οδηγοί, η ιαπωνική φίρμα θα διεκδικήσει τη νίκη.

Τα δύο αναβαθμισμένα MiEV Evolution II εξοπλίζονται με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και ενιαίο σύστημα ελέγχου δυναμικής οχήματος. Ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα, με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Πρώτος οδηγός, ο δύο φορές πρωταθλητής γενικής κατάταξης του Ράλι Ντακάρ, Χιρόσι Mαζουόκα, ο οποίος πέρσι έφερε το i-MiEV Evolution στη 2η θέση της κατηγορίας των ηλεκτρικών οχημάτων. Δεύτερος οδηγός κατετάγη ο έξι φορές πρωταθλητής μοτοσικλετών στο Πάικς Πικ, Γκρεγκ Τρέισι.

Εδώ και 91 χρόνια

Η διεθνής ανάβαση Πάικς Πικ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στην κορυφή του όρους Πάικς Πικ, ύψους 4.300 μ. Η υψομετρική διαφορά από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι σχεδόν 1.500 μ.

Η ανάβαση γιορτάζει φέτος την 91η χρονιά της – είναι ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ μετά το Indianapolis 500. Είναι γνωστός και σαν “Αγώνας προς τα σύννεφα

Σχετικά άρθρα