Στεφανιαία παράκαμψη: τι συμβαίνει όταν τα μοσχεύματα δεν λειτουργούν thumbnail

Ο ΣΑΚΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Η απόφραξη των έσω μαστικών αρτηριών είναι σπάνια και εμφανίζεται σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα φλεβικά μοσχεύματα.....

Στεφανιαία παράκαμψη: τι συμβαίνει όταν τα μοσχεύματα δεν λειτουργούν

Αναγνώστης μας ρωτά: Εκανα στεφανιαία παράκαμψη το 2013 με τις δύο μαστικές αρτηρίες μία στον πρόσθιο κατιόντα και την άλλη στην περισπώμενη. Στις 10022017 σε στεφανιογράφημα που έκανα έδειξε ότι δεν λειτουργούσαν τα μοσχεύματα το ένα 90 και το άλλο 100. Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε την εκτίμησή σας για το τί μπορεί να συμβαίνει και αν διορθώνεται; Ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γεώργιος Λάζαρος, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο ΑθηνώνΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απόφραξη των έσω μαστικών αρτηριών είναι  σπάνια και εμφανίζεται σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα φλεβικά μοσχεύματα.


Για ασφαλή συμπεράσματα κάποιος (ιδανικά ο θεράπων καρδιολόγος σας) θα πρέπει να δει τη στεφανιογραφία σας για να διαπιστώσει εάν όντως υπάρχει απόφραξη στις έσω μαστικές αρτηρίες ή ενδεχόμενα σε κάποιο σημείο της στεφανιαίας αρτηρίας που βρίσκεται περιφερικότερα από το σημείο που έχει συρραφεί το μόσχευμα.


Το τι θα πρέπει να γίνει εξαρτάται από την ένταση των συμπτωμάτων (στηθάγχη) και από την αγγειογραφική εικόνα από την οποία θα εξαρτηθεί ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης (αγγειοπλαστική ή καρδιοχειρουργική επέμβαση εφόσον υπάρχουν ενοχλητικά συμπτώματα).


Η περίπτωση σας είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται πλήρη γνώση του ιστορικού σας. [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X