Γλυκόξινη σάλτσα για ψητό κρέας

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κλωνάρια σέλερι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. γεμάτη αλάτι χοντρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το αρωματικό μπουκέτο:</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/4 ξύλο κανέλας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 γαρίφαλα (καρφάκια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κόκκοι μπαχάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κόκκοι πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το τελείωμα:</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τη γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, τον μαϊντανό και το ξίδι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τουλπάνι, το δένουμε και το ρίχνουμε στη σάλτσα. </span><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη ζάχαρης και το ξίδι. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλάτι.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Συσκευάζουμε και κονσερβοποιούμε τη γλυκόξινη σάλτσα.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα καυτά βάζα και τα σφραγίζουμε καλά. Βάζουμε στη βάση της κατσαρόλας υδροαπορροφητικό πανί κουζίνας και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε στη σάλτσα κονσερβοποίηση και μπορούμε να τη διατηρήσουμε για μήνες στο ντουλάπι μας. Μετά το άνοιγμα διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα