Γλυκόξινη τηγανιά κοτόπουλου με πορτοκαλένια μαρουλοσαλάτα

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια 3 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπα μέλι θυμαρίσιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml λευκό, ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σαλάτα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 μεγάλο μαρούλι, λεπτοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 – 6 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 ml χυμός πορτοκαλιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ξύσμα από 1/2 ακέρωτο πορτοκάλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 20΄</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και το βαλσάμικο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σαλάτα</strong>: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το λάδι, το μέλι και αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.Μοιράζουμε στα πιάτα το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τη σαλάτα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα