Kινέζικο τηγανητό ρύζι στο γουόκ

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. λάδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. σάλτσα σόγια με λίγο αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. oyster sauce</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες λεπτές ή 1 κομμάτι κοτόπουλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο σουσαμέλαιο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα κομμένα σε μικρά καρεδάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φύτρες φασολιών ή φακής ή άλλες φύτρες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ενταμάμε (φασόλια πράσινα σόγιας προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">έξτρα σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί για 4′-5′, προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5′-7′, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά. </span><span style="font-size: small;">Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ. Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2′ να ψηθούν και να σπάσουν σε κομμάτια. </span><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ, λαχανικά κρέας αυγά και ρίχνουμε την σόγια και την oyster sauce (τη βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στο σημείο με τα ασιατικά προϊόντα). </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τις φύτρες τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι. Τέλος ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι ανακατεύουμε πολύ καλά για 1′-2′ στη φωτιά κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.</span><br /><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα