Τσιπούρα en tain d’ alu

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">4 μεριδιάρικες τσιπούρες, καθαρισμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 – 2 κλωνάρια σέλινο, για κάθε ψάρι, καλά πλυμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας λευκό κρασί για κάθε ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη για κάθε ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού για κάθε ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο για κάθε ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φύλλο φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για κάθε ψάρι ή 1 πολύ μικρό κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό κοπανισμένο για κάθε ψάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, μαύρο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title"><strong>Μερίδες</strong></span> 4 <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> περίπου 15΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> περίπου 15΄</span></span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία </span></span></strong>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν άνετα ολόκληρο το κάθε ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες, τυλίγουμε την κάθε μία με τα κλωνάρια του σέλινου και τις βάζουμε στα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε το βασιλικό ή το δεντρολίβανο στην κοιλιά του ψαριού. Ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω, ώστε να μη μας φύγουν τα υγρά, και περιχύνουμε το κάθε ψάρι με το κρασί, το λάδι και το λεμόνι. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά τα ψάρια σε πακέτα, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο και φύγουν τα υγρά. Βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 – 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Για να είμαστε σίγουροι, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Αν έχει ανοίξει η ράχη, το ψάρι είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε τις τσιπούρες με βραστά λαχανικά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα