Πιτάκια με συκωτάκια

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη ζύμη</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">400 γραμμ. αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 ml ξινόγαλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. αλάτι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">200 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά βραστά (ψιλοκομμένα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">20 ml ξινόγαλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 κ.σ. σουσάμι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρόκους αυγού για να αλείψουμε τα πιτάκια</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30΄ στην άκρη να ξεκουραστεί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για 3΄ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το συκώτι, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 6΄. Τέλος ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξινόγαλα και το μαϊντανό κι ανακατεύουμε. Γίνεται ένας χυλός. </span></p>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">3. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια 2 φύλλα πάχους 1 εκ.  και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (15×10 εκ).</span></div>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">4. Τοποθετούμε 1 και 1/2 κ.σ. γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και τα κλείνουμε σαν φάκελο. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄, να ροδίσουν.</span></div>
</div>
<div> </div>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα