Διαφωνία των πολιτικών αρχηγών για αντιρατσιστικό

Με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών κυβερνητικές πηγές.
«Διαφωνήσαμε, δεν υπήρξε καμία συμφωνία», ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενώ διευκρίνισαν ότι στα υπόλοιπα θέματα «πάμε καλά».
Επίσης αναφέρουν ότι δεν έχει προσδιοριστεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και μετά από σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης για τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί, όπως συνέχισε, “πρέπει να πειστεί και η ΝΔ ότι δεν κάνουμε μια συζήτηση τεχνική και νομική, αλλά μια συζήτηση που είναι βαθιά πολιτική, αξιακή και ιστορική”.
Εξάλλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Φώτης Κουβέλης, επέμενε να κατατεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, γιατί όπως είπε, η υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τις διατάξεις τις οποίες εισάγει.

Σχετικά άρθρα