Ηφαίστειο προκαλεί τρόμο σε Χιλή και Αργεντινή

 

To ηφαίστει Κοπαχουε, κοντά στα σύνορα της Χιλής με την Αργεντινή είναιο έτοιμο να εκραγεί. Ήδη 2.200 κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

«Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έκρηξη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής, Άντρες Τσάντβικ.
455 μικρές σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί στην περιοχή από την Κυριακή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του υπουργείου Εσωτερικών. «Η εκκένωση θα ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες, αν και μπορεί να καθυστερήσει έως και 72 ώρες, καθώς μπορεί να επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρο Ρικάρντο Τόρο.
Και από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Αργεντινή, οι αρχές ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων σε μια ακτίνα περίπου 16 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.
Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της επαρχίας Νεγκουέν της Αργεντινής, ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για εκκένωση», αν και σημείωσαν ότι παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου το οποίο βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο.

 

Σχετικά άρθρα