Τράιφλ με κρέμα νουτέλας, μπανάνες και μπισκότα Oreo

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">10 μπισκότα Oreo</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μπανάνες ώριμες</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σαντιγί</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κούπα κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Κρέμα νουτέλας</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">120 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 κούπας νουτέλα ή μερέντα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κούπα κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 κούπας ζάχαρη άχνη</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 35'</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span></strong> 2 ώρες</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span></strong> 6'-8'</span></span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα μαγειρικής, την κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε πάνω στη σακούλα τον πλάστη έτσι ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε ψίχουλα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα ψίχουλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα. Τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Οσο μένουν εκτός φούρνου θα γίνονται πιο τραγανά. Συνεχίζουμε ετοιμάζοντας τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Καλύπτουμε τη σαντιγί με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα νουτέλας: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη νουτέλα. Μόλις ενσωματωθεί, και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Όταν ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος και το μείγμα αφρατέψει πολύ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε και αυτήν την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού παρέλθει ο χρόνος ξεκινάμε τη συναρμολόγηση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε από 1 κουτ. σούπας μπισκότο σε 4-6 ποτηράκια ή μπολάκια. Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμας νουτέλα και λίγα κομματάκια μπανάνας. Επαναλαμβάνουμε μία φορά (μπισκότα, νουτέλα, μπανάνες). Γαρνίρουμε με τη σαντιγί, λίγα κομματάκια μπανάνας και τρίμμα μπισκότου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα