Σχέδιο Β με απολύσεις στους δήμους

Επιχείρηση εφησυχασμού των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας πως θα μετακινηθούν στο σύνολό τους. Στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων παραμένουν, αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου με την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση φορέων να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στην ολοκλήρωση της λίστας με τους “μικρούς” φορείς που θα καταργηθούν προχωράει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε αυτήν αναμένεται να ενταχθούν περίπου 70 φορείς, από τους οποίους όμως δεν θα προέλθει σημαντικός αριθμός κατάργησης θέσεων και απομάκρυνσης των υπαλλήλων.

Για τον λόγο αυτόν εξάλλου η κυβέρνηση στρέφεται στα νομικά πρόσωπα των δήμων για να καλύψει τον αριθμό των 4.000 απολύσεων ως το τέλος του έτους. Ενδεικτικό είναι πως σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους παραδέχεται πως η απογραφή εξπρές των υπαλλήλων στα νομικά πρόσωπα αποτελεί στόχο ώστε “ένα μεγάλο ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας να προέλθει από το λεγόμενο πλεονάζον προσωπικό στους ΟΤΑ

Σχετικά άρθρα