Γαλοπούλα ογκρατέν

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας στήθος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πράσο κομμένο σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 δαφνόφυλλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. βρασμένο ρύζι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. κεφαλοτύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι -πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Για τον πουρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές για τη γαλοπούλα ογκρατέν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τις ντομάτες. Τις πατάμε με κουτάλα να λιώσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσει η γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε. Σε μικρο πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση το ρύζι και το μισό τυρί. Απλώνουμε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα. Τέλος απλώνουμε σε μια στρώση τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τον πουρέ</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε τις πάτάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις λιώνουμε με πηρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε πολύ καλά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα