Μακαρόνια Fettuccine Alfredo.

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">400 γρ ζυμαρικά φετουτσίνε(fettuccine).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200 γρ φρέσκο βούτυρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200 γρ τριμμένο τυρί parmigiano (προτιμήστε να πάρετε κάποιο “ώριμο”, ψημένο κομμάτι και να το τρίψετε μόνοι σας, στο χέρι)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μοσχοκάρυδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι, ανάλογα με τα γούστα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Όσο βράζει το νερό (αλατισμένο και αρκετό) για τις φετουτσίνε,</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα λιώνουμε το βούτυρο μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσθέτοντας μία μικρή τσιμπιά μοσχοκάρυδο.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Ρίχνουμε τα φρέσκα ζυμαρικά στη κατσαρόλα με το βραστό νερό και τα βράζουμε, ανακατεύοντάς τα στην αρχή και ανά κάποια διαστήματα στη συνέχεια. Είναι φρέσκα ζυμαρικά, θα βράσουν πολύ γρήγορα.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Διακόπτουμε (όπως πάντα, ακαριαία, απότομα, ρίχνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό βρύσης στην κατσαρόλα) τον βρασμό των φετουτσίνε, όταν αυτές “κρατούν” ακόμη αρκετά στα δόντια, να είναι αρκετά “al dente”, δηλαδή.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Τις σουρώνουμε (κρατώντας λίγο νερό από τον βρασμό),</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>7)</strong> Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί η κρέμα γάλακτος παντού, καλύπτοντας τα ζυμαρικά με ένα λεπτό στρώμα κρέμας,</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>8)</strong> προσθέτουμε το τριμμένο τυρί parmigiano, και ανακατεύουμε και πάλι τις φετουτσίνε. Όπως το τυρί θα λιώνει, θα γαλακτοματοποιηθεί με τα υγρά (κρέμα γάλακτος, λιωμένο βούτυρο) και θα σχηματίσουν μία απαλή και πλούσια κρεμούλα, που θα αγκαλιάσει τις φετουτσίνε. Αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα (αφού δοκιμάσουμε, υπάρχει και το parmigiano, έτσι ; )</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>9)</strong> Τρίβουμε πάνω από τα ζυμαρικά φρέσκο πιπεράκι,</span></div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>10)</strong> και σερβίρουμε αμέσως, να μην κρυώσει και πήξει η κρεμούλα.</span></div>
</div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα