Ντολμαδάκια γιαλαντζί

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">60 αμπελόφυλλα τρυφερά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. ρύζι Καρολίνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ντομάτα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 κ.σ. κουκουνάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 κ.σ. σταφίδα μαύρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">3 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρέζες ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τα ντολμαδάκια, μουσκεύουμε το ρύζι σε μπολ με νερό για 1 ώρα. Έπειτα το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγει το άμυλο. Το στραγγίζουμε καλά. Στύβουμε 1 λεμόνι στο ρύζι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθεί. Προσθέτουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά, ίσα το ρύζι να πιει τα υγρά του. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε την ντομάτα μέσα στη γέμιση και την ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τυχόν χοντρά νεύρα στην άκρη του κληματόφυλλου. Παίρνουμε ένα κληματόφυλλο στην παλάμη μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, να τα βλέπουμε, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα. Αν θέλουμε στρώνουμε όλη τη βάση του ταψιού με κληματόφυλλα ζεματισμένα. Τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα με το άλλο.</span></p>
<span style="font-size: small;"><strong>Φτιάχνουμε τη σάλτσα για τα ντολμαδάκια</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια. Σκεπάζουμε το ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς C σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με στραγγιστό γιαούρτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα