Light προφιτερόλ

<p><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 9-12, <strong>Προετοιμασία:</strong> 50΄, <strong>Αναμονή:</strong> 2 ώρες</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Κρέμα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μην σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε να χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει καλά. Επειδή η υφή της θα γίνει σκληρή σαν ζελέ, πριν τη χρησιμοποιήσουμε την μαλακώνουμε χτυπώντας την με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ. Τέλος την μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ και γεμίζουμε με αυτή τα σου τρυπώντας τα στο κάτω μέρος. Σερβίρουμε τα σου ανά τρία-τέσσερα μέσα σε μπολ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σος</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του μείγματος και περιχύνουμε με αυτό τα σου, όσο είναι χλιαρό. Η σος διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε ξανά, την ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.steliosparliaros.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα