Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών

Την απαισιοδοξία τους για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της έρευνας, εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις δυσοίωνες εξελίξεις στον κρίσιμο όσο και στρατηγικό χώρο της έρευνας και εξετάσθηκαν οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν την έρευνα βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της χώρας.

Διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων στα κύρια θέματα που περιλαμβάνουν:

Α) Την αύξηση της χρηματοδότησης έρευνας που βρίσκεται στο απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό 0,51%, ενός ελάχιστου και συνεχώς συρρικνούμενου ΑΕΠ.

Β) Τη θεσμική θωράκιση και εδραίωση του Ενιαίου Χώρου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Γ) Τον εξορθολογισμό, όσο και τη δραστική απλοποίηση του πλαισίου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά, κ.α.).

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την έρευνα βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση και μέγιστο επενδυτικό κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα στη διαμόρφωση μιας συνεκτικής, βιώσιμης στρατηγικής για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας από την κρίση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα