Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κοτοσαλάτα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">6 πατάτες βρασμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλωνάρι σελέρυ ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ρόδι καθαρισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. μαγιονέζα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ. ξύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. χλιαρό νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. Μαγιά Στιγμής</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. πάπρικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο φρέσκο θυμάρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ,να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε. Για τις πίτες, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική. Πασπαλίζουμε αλεύρι σε μπολ. Την βάζουμε μέσα και την καλύπτουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Την χωρίζουμε σε 8 -10 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες. Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ακουμπάμε στο φούρνο λαμαρίνα από την ανάποδη να κάψει καλά. Ακουμπάμε επάνω την πίτα. Μόλις αρχίσει και γίνεται σαν μπαλόνι μετά από 1½ λεπτό,την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο κι από την άλλη. Βγάλτε τις όσο είναι ανοιχτόχρωμες. Μην τις ξεροψήνετε γιατί σκληραίνουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα