Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Ταντέφ
Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Ταντέφ thumbnail

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Ταντέφ

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την Κυριακή την πόλη Ταντέφ, που βρίσκεται στα νότια της αλ Μπαμπ, μετά την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους από αυτή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας.


Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προωθούνται αιφνιδιαστικά κατά το τελευταίο 24ωρο, στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.


Η προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται ανατολικά και νοτίως της αλ Μπαμπ, επεκτείνοντας τον έλεγχό τους σε 14 χωριά, σε απόσταση 25 χλμ από τη Λίμνη Άσαντ, όπου συγκεντρώνονται τα νερά του Ευφράτη ποταμού, πάνω από το φράγμα Τάμπκα.


Οι περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στα βορειοδυτικά της Συρίας, έχουν μειωθεί ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες, μετά την επιτυχή προέλαση τριών στρατιωτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται εναντίον τους: των ενόπλων δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, των ενόπλων ανταρτών που δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας, αλλά και του συριακού στρατού.


Με την κατάληψη περιοχών που είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος, νοτίως της αλ Μπαμπ, ο στρατός της Συρίας αποτρέπει κάθε πιθανή κίνηση της Τουρκίας και των ενόπλων ομάδων που υποστηρίζει προς τις νότιες περιοχές της πόλης. Παράλληλα, με την ίδια αμυντική τακτική οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας, πλησιάζουν πιο κοντά στην ανακατάληψη και τον έλεγχο των υδάτινων πόρων του Χαλεπίου.


Οι μάχες στις αναφερόμενες παραπάνω περιοχές συνεχίζονται, καθώς ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, προελαύνουν σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


 


Πηγή: real.gr / φωτο: AFP

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X