Γαριδομακαρονάδα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ούζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρεζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γρ. σπαγγέτι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_729362542818301305p1"><span style="font-size: small;"><span class="m_729362542818301305s1">Αρχικά για τη γαριδομακαρονάδα, καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. </span><span class="m_729362542818301305s1">Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας. </span>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες<span class="m_729362542818301305Apple-converted-space">  </span>και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας. Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι  και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.</span></p>
<p class="m_729362542818301305p1"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα