Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί σε επεισόδια βίας τον Μάιο στο Ιράκ

Η βία στο Ιράκ στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους στο Ιράκ το Μάιο, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να ανακόψουν το κύμα βίας που εγείρει φόβους για μια νέα σύρραξη θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ κάλεσε τους Ιρακινούς ηγέτες να ενωθούν για να διευθετήσουν την πολιτική κρίση η οποία διαιωνίζεται και σχετίζεται με την αδυναμία των δυνάμεων ασφαλείας να κάμψουν τη βία.

Από την 1η ως την 27η Μαΐου τουλάχιστον 503 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.273 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στο Ιράκ, πράγμα που σημαίνει ότι ο μήνας αυτός είναι ο πιο αιματηρός εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο από πληροφορίες και ανακοινώσεις πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Τον Απρίλιο, ο απολογισμός των νεκρών είχε ήδη ξεπεράσει τους 400, γεγονός το οποίο σημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων τον Απρίλιο και τον Μάιο πλησιάζει τους σχεδόν 1.000.

Τη Δευτέρα οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ, ιδίως σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 58 άνθρωποι και να τραυματιστούν 187 ακόμη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Καλώ άλλη μια φορά όλους τους Ιρακινούς ηγέτες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους. Είναι δική τους ευθύνη να τερματιστεί η αιματοχυσία τώρα

Σχετικά άρθρα