Τζόγος: Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα χρέη και η στεναχώρια  thumbnail

Τζόγος: Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα χρέη και η στεναχώρια

Καλησπέρα Σας Είμαι 42 ετών και από μικρός πάντα φοβόμουν κάτι άλλα ακόμα δεν έχω καταλάβει τι… Λόγω κακής διαχείρισης έχω καταφέρει να χρωστάω Όχι πάρα πολλά άλλα σε πόλλους Επειδή το αμέλησα αυτό το θέμα και ασχολήθηκα για λίγο με το τζόγο βρέθηκα σε χειρότερη κατάσταση Τώρα προσπαθώ να ορθοποδήσω αλλά φοβάμαι ότι θα χτυπήσει το τηλέφωνο ή θα με δούνε και θα μου ζητήσουν τα λεφτά τους Αυτό το συναίσθημα με κάνει να μην αποδώσω στην δουλειά μου και να με κάνει καταθλιπτικό Και έτσι πάνε όλα πίσω και φοβάμαι πιο πολύ. Είμαι παντρεμένος και με την σύζυγο τσακωνόμαστε συνέχεια γιατί δεν μπορεί να με αντέξει άλλο


Απάντηση:


Είναι σημαντικό που έχετε πάρει την απόφαση να διορθώσετε ότι έχει ήδη συμβεί και ζητάτε βοήθεια. Θα πρέπει  να παραμείνετε σε αυτή τη στάση της προσπάθειας ώστε να βοηθήσετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο. Είναι λογικό να υπάρχει σύγκρουση με τη σύζυγο λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης και της τωρινής ψυχικής σας διάθεσης.


Θα βοηθούσε μία προσωπική επαφή με ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να διερευνήσετε τους λόγους που σας οδήγησαν στο τζόγο, να εκφράσετε τη θλίψη και τα άσχημα συναισθήματα που βιώνετε αυτή τη στιγμή και να διατηρήσετε τη δύναμη μέσα σας ώστε να διαχειριστείτε το παρόν. Ακόμη  μπορείτε να καλέσετε στη γραμμή βοήθειας για το τζόγο 1114 ώστε να λάβετε βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό.


 


Με εκτίμηση,Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X