Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Παράμετροι για την προστασία του δέρματος
Παράμετροι για την προστασία του δέρματος thumbnail

Παράμετροι για την προστασία του δέρματος

Το να βρει κάποιος το κατάλληλο αντηλιακό για τον εαυτό του είναι πλέον πιο εύκολο. Τα αντηλιακά προσφορά έχουν κατακλύσει την αγορά και πλέον δεν χρειάζεται να καταναλώσει κάποιος πολύ χρόνο και να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του.


Η εξειδίκευση όσον αφορά το κάθε νέο προϊόν που τίθεται στην αγορά έχει μετατρέψει κάθε κλάδο σε μια μικρή επιστήμη, ωστόσο να πράγματα τις περισσότερες φορές δεν είναι όσο πολύπλοκα φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Γενικότερα, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που μας βοηθούν να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για την έκθεση στον ήλιο, είτε αυτή γίνει σταδιακά είτε πιο απότομα.


Η πρώτη παράμετρος είναι ο δείκτης προστασίας, Υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες προστασίας όπως ο SFP που αξιολογεί την ακτινοβολία UVB και ο PPD που αξιολογεί την ακτινοβολία UVA. Αν το αντηλιακό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από άτομα που θα έρθουν σε άμεση επαφή με το νερό, θα πρέπει να είναι αδιάβροχο.


Τα αντηλιακά σε προσφορά προσφέρουν μια τεράστια γκάμα για κάθε πιθανή περίσταση. Έτσι, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν makeup πάνω από την αντηλιακή τους κρέμα, μπορούν να διαλέξουν ένα προϊόν χωρίς χρώμα, ενώ για όσους δε θέλουν, κυκλοφορούν αντηλιακές κρέμες προσώπου με χρώμα.


Άλλη σημαντική παράμετρος είναι η σωστή ποσότητα στη χρήση του αντηλιακού. Μια κουταλιά της σούπας αρκεί για να καλυφθεί σωστά η περιοχή του προσώπου, ο λαιμός και τα αυτιά. Οι εταιρείες συνήθως έχουν ως αξιολόγηση του δείκτη προστασίας την αναλογία με 2 gr/cm2.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X