Έκρηξη μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στην Βαλτιμόρη

Μια εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα στα προάστια της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, προκαλώντας μια έκρηξη, μετά την οποία μεγάλες στήλες μαύρου και λευκού καπνού υψώνονται στον αέρα, ενώ οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα κάποιον απολογισμό για θύματα ή ζημιές.

Πολλά βαγόνια της αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί, εξακολουθούσαν να καίγονται μία ώρα μετά το ατύχημα, το οποίο σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Βιομηχανικά κτίρια που βρίσκονται κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή στην οποία σημειώθηκε το ατύχημα δείχνουν να έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της κομητείας της Βαλτιμόρης ανακοίνωσαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ότι εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία, στον τόπο του ατυχήματος έχουν μεταβεί και μονάδες επέμβασης που είναι ειδικευμένες σε επικίνδυνες ύλες.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων στην περιοχή δεν επηρεάστηκαν από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας MTA.

Σχετικά άρθρα