Λαχανόρυζο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μια φορά περασμένο στην μηχανή του κιμά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λιγο σέλερι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2-3 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">το χυμο από 2 λεμόνια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για το λαχανόρυζο,σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 2-3 κουταλιές), και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε τη σεληνόριζα και το λάχανο για 3-4 λεπτά. Τα προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε και τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το λαχανόρυζο. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα βότανα, άνηθο και μαϊντανό. Αν θέλουμε προς το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για να χυλώσει ωραία. Αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για 10 λεπτά, σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα. Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα