Τυροκροκέτες με κρύα σάλτσα ντομάτας

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τις τυροκροκέτες</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλιτζ. κασέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μεγάλα αυγά χτυπημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πανάρισμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα {Για την κρύα σάλτσα ντομάτας}</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. αλάτι (ανθός αλατιού)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μαύρη σταφίδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τις τυροκροκέτες</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1</strong>. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).</span></p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>2</strong>. Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις). Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι. Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα ντομάτας.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το μπαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι. Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα