Ζεστή μηλόπιτα με σφολιάτα

<h2><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h2>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 πακέτο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 μήλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. βούτυρο αγελάδας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. καστανή ζάχαρη(σκούρα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κλωναράκι βανίλιας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική για πασπάλισμα</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 12-14 , <strong>Προετοιμασία:</strong> 30΄, <strong>Ψήσιμο:</strong> 1 ώρα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα έξι. Μόλις βράσει λοιπόν το μείγμα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ώστε να κρατάνε λίγο και να μην διαλύονται. Τα βγάζουμε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-27 εκ. φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση εξέχει από αυτά. Απλώνουμε από πάνω τα μήλα και τα καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Πιέζουμε την περιφέρεια της πάνω σφολιάτας να κολλήσει με την κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρώς με λίγο από το σιρόπι των μήλων και πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tip</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Αν θέλουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο από το σιρόπι των μήλων και συνοδεύουμε με μία κουταλιά άγλυκη σαντιγί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.steliosparliaros.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα