Ζεστή σαλάτα θαλασσινών με λαχανικά

<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>25 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-12 καραβίδες ολόκληρες</span><br /><span style="font-size: small;">-12 γαρίδες Nο 2 ολόκληρες</span><br /><span style="font-size: small;">-6 καλαμαράκια καθαρισμένα και πλυμένα καλά</span><br /><span style="font-size: small;">-3 σουπιές καθαρισμένεςκαι πλυμένες καλά</span><br /><span style="font-size: small;">-6 χτένια φρέσκα, πλυμένα καλά</span><br /><span style="font-size: small;">-2 φινόκιο κομμένα στα 4</span><br /><span style="font-size: small;">-3 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κρεμμύδια κομμένα στα 6</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κλωναράκια θυμάρι</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι χοντρό</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για τη sauce</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-100 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">-50 ml μπαλσάμικο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό</span></p>
</div>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Kαθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα θαλασσινά, τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Xτυπάμε όλα τα υλικά της sauce μέσα σε βάζο με καπάκι και περιχύνουμε τα θαλασσινά και τα λαχανικά. Aνακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20-25 λεπτά περίπου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Tip: </strong>Mπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά αν μας αρέσουν, όλα όμως κομμένα σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν γρήγορα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα