Αβγά τυλιγμένα σε κιμά, τυρί και φρυγανιά

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-5 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">-100 γρ. κιμά χοιρινό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 λουκάνικο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα τα 4 αβγά για 5 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζουμε. Ανακατεύουμε τον κιμά με το λουκάνικο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε στην παλάμη μας λίγο από το μείγμα του κιμά, το κάνουμε πολύ λεπτό, τυλίγουμε με αυτό τα αβγά και έπειτα τα αλευρώνουμε. Χτυπάμε το τελευταίο αβγό με λίγο νερό και βουτάμε μέσα ένα ένα τα αβγά. Στη συνέχεια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα