Αρνί με πατάτες γιαχνί στο φούρνο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες (μπούτι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό πατάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 δαφνόφυλλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κλαδάκι θυμάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνί γύρω γύρω μέχρι να κάνει κρούστα, περίπου 8΄-10΄. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα αφήνουμε να γυαλίσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά στη βάση της κατσαρόλας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, σκεπάζουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 30΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες χοντρές. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ελαφρά σοτάρουμε τις πατάτες να μελώσουν, ίσα να γίνουν διάφανες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">4. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί. Περιχύνουμε με το κρέας και τη σάλτσα του. Τέλος κάνουμε μια στρώση με τις ψιλοκομμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40΄, μέχρι να πιούν οι πατάτες τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em><strong>Extra tip: </strong></em></span><br /><span style="font-size: small;"><em>Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, χωρίς προσθήκη νερού, και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά. Έτσι ο πελτές ψήνεται και το άρωμά του είναι συγκλονιστικό. Μετά από αυτή τη διαδικασία συμπληρώνουμε νερό, ζωμό ή κρασί στο φαγητό μας.</em></span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα