«Μήπως έκανα λάθος που χώρισα; Και αν με αγαπούσε; Μήπως δεν ήξερε να το δείχνει;»

Είμαι 38 ετών και έχω 2 παιδιά. Πριν από 2 χρόνια χώρισα επειδή ο πρώην σύζυγός μου έδειχνε τρομερή αδιαφορία τόσο για εμένα όσο και για τα παιδιά μας.

Μόλις μάλιστα, αντιλήφθηκε πως εννοούσα αυτό που έλεγα, στέλνοντας σε εκείνον εξώδικο, μίλησε με τους γονείς μου και με κατηγόρησε για εξωσυζυγικές σχέσεις. Η αλήθεια είναι πως μετά τον χωρισμό μας, έκανα σχέση- επίσημα καθώς είχε ξεκινήσει από πιο πριν η επαφή- με έναν άλλο άνδρα, ένας εκ των εραστών που είχα… χρεωθεί.

Μήπως έκανα λάθος που χώρισα;

Μαζί του είμαι τέλεια γιατί περνάμε φανταστικά. Νιώθω πως βρήκα τον άνθρωπό μου αλλά ο πρώην σύζυγός μου φρόντισε να ενημερώσει τους γονείς μου στους οποίους παραδέχτηκα τη σχέση μου. Εγώ είμαι χάλια, οι γονείς μου είναι χάλια. Τα παιδιά ευτυχώς, δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Όλη αυτή η κατάσταση όμως με έκανε να αναρωτηθώ το εξής: Μήπως με αγαπάει και δεν ήξερε πώς να είναι πιο τρυφερός; Μήπως έκανα λάθος με τον χωρισμό;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ψυχοθεραπευτής – Σύμβουλος Ψυχικής υγείας Νίκος Βαμβακάρης 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είσαστε μια ενήλικη μητέρα με παιδιά και έχετε κάνει κάποιες επιλογές. Αν θελήσετε να στηρίξετε τις επιλογές σας θα πρέπει να βρείτε έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας με τους δικούς σας ανθρώπους, ώστε να ηρεμήσουν και εκείνοι και εσείς.

Προσπαθήστε να μιλήσετε μαζί τους και να τους εκφράσετε τα συναισθήματά σας όχι με τρόπο έντονο και αντιδραστικό αλλά δίνοντάς τους και εσείς την ευκαιρία να σας καταλάβουν ακόμη καλύτερα. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι να ζυγίσετε τις αποφάσεις σας για την προσωπική σας ζωή αλλά και γενικότερα.

Ώρα για μια νέα αρχή

Ας δείτε εάν μπορείτε να αντέξετε το τίμημα των επιλογών σας. Αυτό θα σας βοηθούσε πάρα πολύ να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα μέσα σας, αλλά και με τους ανθρώπους που σας απασχολούν. Προσπαθήστε στο «παρόν», αφήνοντας πίσω τα ενοχλητικά αποτυπώματα που άφησαν οι καβγάδες και οι έντονες συζητήσεις με την οικογένειά σας.

Δημιουργήστε μια νέα αρχή στην επικοινωνία σας. Αφεθείτε στην διαδικασία της επικοινωνίας και μέσα από έναν ήρεμο διάλογο θα μπορέσετε να τους καταλάβετε αλλά και να σας καταλάβουν καλύτερα.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός, δεύτερος γάμος και νέα οικογένεια: Τι είναι χρήσιμο να ξέρετε

Χωρισμός: Οι κινήσεις που δείχνουν ότι ο σύντροφος (δεν) έχει εμμονή μαζί σου

Χωρίσαμε και πονάω. Πώς θα συγκεντρωθώ στον στόχο των Πανελληνίων;

Σχετικά άρθρα