Αλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">250 γρ. βούτυρο</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 αβγά</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">300 γρ. μυζήθρα τριμμένη</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ. δυόσμο</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">400 ml γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά</span></p>
<p class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ανάλογο αλάτι, πιπέρι</span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χτυπάμε τα αβγά με τα 2/3 της μαργαρίνης καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (αφού τα έχουμε κοσκινίσει), την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλευρώνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλείφουμε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες με την υπόλοιπη μαργαρίνη.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα