Θρεπτική σούπα με φρέσκο μπακαλιάρο και λαχανικά

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φρέσκοι μπακαλιάροι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό, ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια ή 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 λεμόνια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">νερό</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν λίγο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητος), βάζουμε περίπου 3-4 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού βράσει, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (που είχαμε κόψει από πριν), το ελαιόλαδο, το αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά (αν είναι κατσαρόλα) ή για 5 λεπτά (αν είναι χύτρα).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Παράλληλα, αλατίζουμε τους μπακαλιάρους και τους ρίχνουμε το χυμό από το ένα λεμόνι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν περάσουν τα 15 λεπτά (ή 5 λεπτά), προσθέτουμε τα ψάρια μας μέσα στη σούπα και με προσοχή τα βυθίζουμε μέσα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά χωρίς καπάκι (αν είναι σε χύτρα κάνουμε το ίδιο).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, ρίχνουμε και το χυμό από το άλλο λεμόνι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η σούπα μας. Καλή όρεξη!</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε αυτή τη συνταγή γενικά αποφεύγουμε το ανακάτεμα με κουτάλα γιατί έτσι μπορεί να διαλύσουμε τα λαχανικά και το ψάρι. Το νερό που βάζουμε στην κατσαρόλα στην αρχή της συνταγής μπορεί να φαίνεται ελάχιστο. Ωστόσο, τα λαχανικά που ρίχνουμε έχουν την τάση να βγάζουν τα υγρά τους όσο βράζουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα