Γλυκόξινο χοιρινό

<div class="rr_ingredients">
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό περίπου χοιρινό τρυφερό από μπούτι χωρίς λίπος κομμένο σε μικρούς κύβους</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-3  κ.σ. σάλτσα σόγιας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.γ.  κορν φλάουρ</span></li>
</ul>
<span style="font-size: small;">Για την γλυκόξινη σως:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 του φλ. ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κέτσαπ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. σάλτσα σόγιας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 κ. γλ. αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. χυμό ανανά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/4 φλ. ξύδι λευκό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένη σε 4 κ.σ. νερό</span></li>
</ul>
<span style="font-size: small;">Για το χυλό:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/3 φλ. αλεύρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/3 φλ. κορν φλάουρ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, κα)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/3 φλ. Ζεστό νερό ή λίγο παραπάνω αν χρειαστεί</span></li>
</ul>
<span style="font-size: small;">Λοιπά Υλικά:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 καρότο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κόκκινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 πράσινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλ. κομματάκια ανανά σε κονσέρβα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 φλ. σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_infobox"><span style="font-size: small;"> </span>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κόβουμε το χοιρινό πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους και το μαρινάρουμε σε μπωλ με τη σόγια σως και 1 κ.γ. κορνφλάουρ για 20 λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για να ετοιμάσετε τη γλυκόξινη σως, βάλτε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σόγια σως, το αλάτι, το χυμό ανανά και το ξύδι. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού, διαλύστε το κορνφλάουρ στο νερό και αφήστε το και αυτό στην άκρη.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές διαγώνιες φέτες. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για το χυλό: αναμίξτε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το κορνφλάουρ. Προσθέστε το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο και το σπορέλαιο και ανακατέψτε. Ρίξτε στο μίγμα όσο ζεστό νερό (όχι καυτό) χρειάζεται προκειμένου να έχετε ένα σφιχτό χυλό. (δεν πρέπει να είναι αραιός ο χυλός)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάλτε το γουόκ με το σπορέλαιο στη φωτιά και όταν κάψει καλά αρχίστε να ρίχνετε μέσα λίγα – λίγα τα κομματάκια του χοιρινού αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει καλά μέσα στο χυλό που ετοιμάσατε. Προσέξτε να μην παραγεμίσετε το γουόκ ή το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για το βαθύ τηγάνισμα, γιατί τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο τραγανό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τηγανίστε τους κύβους του χοιρινού μέχρι να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσό – καφέ χρώμα και αφήστε τους να στραγγίσουν επάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για να ετοιμάσετε την γλυκόξινη σως, βάλτε όλα τα υλικά που έχετε ανακατέψει στο ένα μπωλ μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το να πάρει μια βράση. (κυριολεκτικά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέστε στη σως τα κομμένα λαχανικά (καρότα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και ανανά) και αφήστε τα να πάρουν κι αυτά μια βράση. (όχι περισσότερο από 1 λεπτό).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέστε στη σως το κορνφλάουρ που έχετε διαλύσει σε νερό και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε για να σιγουρευτείτε για τη γεύση και αν χρειάζεται (αποκλείεται εάν έχετε τηρήσει πιστά τις προτεινόμενες δοσολογίες) προσθέστε – αλάτι, ή ξύδι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ατμού. (γιασεμί κατά προτίμηση, το οποίο θα φτιάξετε ως εξής)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μετρήστε σε μια κατσαρόλα 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι που θα βάλετε. (Δηλαδή 2 φλιτζάνια ρύζι – 4 φλιτζάνια νερό). Αφήστε το νερό να βράσει, αλατίστε και ρίξτε το ρύζι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το ρυζάκι να βράσει για 3 – 4 λεπτά περίπου. Ανακατέψτε άλλη μια φορά, σβήστε το μάτι, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη σκεπασμένη. Είκοσι λεπτά αργότερα ανοίξτε την απολαύστε το πιο υπέροχο ρύζι…ατμού που έχετε δοκιμάσει ποτέ…εντός συνόρων.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα