Φούχτελ: 6 δισ. για καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη

Κονδύλιο έξι δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί του χρόνου στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς έχουν γίνει συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξετάζεται η λήψη μέτρων.

Μέρος των κονδυλίων αυτών θα πρέπει να κατευθυνθεί και στο λεγόμενο δυαδικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης των νέων, με αναμενόμενα οφέλη τη μείωση της ανεργίας, την προώθηση των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και τον προσανατολισμό σε ακαδημαϊκές σπουδές με τέτοιο τρόπο ώστε η επαγγελματική κατάρτιση να ανταποκρίνεται στη ζήτηση της αγοράς για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας και εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, μιλώντας σε ημερίδα για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη που πραγματοποιείται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φούχτελ γνωστοποίησε ότι μετά από συνεργασία με την πλευρά των ξενοδόχων από την Ελλάδα διαπιστώθηκε πως επιθυμούν να διαθέτουν προσωπικό που να καλύπτει τα διεθνή πρότυπα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθούν πιλοτικά σχέδια τουρισμού και επιμόρφωσης ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γερμανία, για να προσφερθεί σε νέους η δυαδική επαγγελματική κατάρτιση σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο. “Αυτό το μοντέλο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της αγοράς

Σχετικά άρθρα