gynaika-epitiximeni

Αστρολογία και Γυναίκες: Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχημένης Γυναίκας!

8η Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.
Τιμά και υμνεί την αξιοθαύμαστη διαμαρτυρία που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από απλές εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη, για καλύτερες συνθήκες εργασίας!

Οι γυναίκες περιορίστηκαν πολύ, αλλά η ιστορία αποδεικνύει πόσο δυνατά πλάσματα είναι!
Κέρδισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ θα έπρεπε ήδη να τα κατείχαν!
Πάλεψαν για το δικαίωμα στην ισότητα,τη δουλειά, την άρνηση, τη γνώμη, για το δικαίωμα να εξουσιάζουν οι ίδιες τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, για το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ικανά, έξυπνα, δυνατά και υπεύθυνα άτομα! Φυσικά πάλεψαν για το δικαίωμα να είναι ανεξάρτητες και να στηρίζονται στις δικές τους αδιαμφισβήτητες δυνάμεις.

Παρακάτω, οι 12 γυναίκες του Ζωδιακού μας συμβουλεύουν και μας βοηθούν να νιώσουμε ξανά ικανές και επιτυχημένες ! Σε συμβουλεύουν να ακολουθήσεις τα δικά τους θετικά χαρακτηριστικά αλλά και να αποφύγεις τα αρνητικά σου!
Διάβασε το δικό σου Ζώδιο και Ωροσκόπο και ανακάλυψε τις δικές σου «θηλυκές» κρυφές δυνάμεις, για να κατακτήσεις την επιτυχία στη ζωή σου!

Κριός


Πες ΝΑΙ… στο προσεκτικό πάθος! Δεν θες να είσαι η… «αντιπαθητική φωνακλού»! Φανέρωσε και δείξε την παθιασμένη φύση σου, χωρίς φωνές και παραλογισμό! Μίλα φυσικά, ποτέ μην πνίγεις μία δήλωση σου! Άλλα πάντα με αυτοέλεγχο και αξιοπρέπεια!
Πες ΟΧΙ… 
στους καυγάδες. Ναι, ναι… Θα υπάρξουν κι αυτοί, αλλά είναι η έσχατη λύση και πάντα μία «κακή στιγμή». Η οξυθυμία, οι φωνές και η επιθετικότητα, αντί στηρίξουν το δίκιο σου ως γυναίκα, το κάνουν να χάνεται! Κι άντε να το βρεις μετά… Και πάντα να θυμάσαι: Οι αιτίες των καυγάδων είναι συνήθως άσχετοι με την αιτία του θυμού μας! 
Αναλογίσου… 
τον θυμό σου! Όταν θυμώνεις μέτρα μέσα σου. Μέτρα χωρίς σκέψη! Βαθμολόγησε τον θυμό σου; Είναι δίκαιος; Είναι ωφέλιμος; Αξίζει να τον εκφράσεις; Κι αν ναι, σε τι βαθμό; Να ξέρεις ότι ο θυμός είναι ανθρώπινο συναίσθημα, το ίδιο και ο παρορμητισμός. Αν όμως αυτά τα δύο «ζευγαρώσουν», ο απόγονος θα είναι η καταστροφή…
Συμπεριφέρσου… 
δυναμικά! Πίστεψε στην δύναμη σου και φανέρωσε τη, ελευθέρωσε τη! Πες όχι σε νευρικές κινήσεις, κλάμα και… τσιρίδες! Είσαι όσο δυνατός είναι κι ένας άντρας και ίσως και περισσότερο! Έχεις δυναμισμό, έχεις προσωπικότητα, έχεις αυτοπεποίθηση και με θετικότητα τα επιβάλλεις στους άλλους! Προκάλεσε το σεβασμό, όχι τον φόβο! 
Μήπως ΘΕΣ… 
να λες την λέξη «Εγώ»; Γιατί; Μπορείς εύκολα να περιαυτολογείς, χρησιμοποιώντας 1ο ενικό και να μιλήσεις για σένα. Η λέξη «Εγώ» είναι άμυνα. Η λέξη «Εγώ» ψάχνει για αυτοπεποίθηση, δεν την κατέχει ήδη! 


Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… τις εκρήξεις σου; Μην το κάνεις! Είσαι γυναίκα φλογερή, με ταπεραμέντο και ισχυρή προσωπικότητα και όταν θες κάτι, όταν αδικείσαι, όταν πονάς, εκρήγνυσαι; Δεν είναι ανάγκη να φοβάσαι τις εκρήξεις σου αλλά να τους επιβληθείς! Είσαι γυναίκα αρχηγός και ξέρεις ότι το μόνο που μπορείς σε αυτό τον κόσμο πραγματικά να ελέγξεις είναι η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις σου!


Ταύρος


Πες ΝΑΙ… στο να κερδίζεις χρόνο! Καταστάσεις και γεγονότα που εμφανίζονται στη ζωή μας, καλό είναι να μην αντιμετωπίζονται με απερισκεψία και σύγχυση! Πάρε τον απαραίτητο χρόνο-όχι περισσότερο-και δυναμικά, αντιμετώπισε οποιαδήποτε δυσκολία!
Πες ΟΧΙ… 
στην αναβλητικότητα! Οι αργοί ρυθμοί είναι απαραίτητοι για να πάρουμε μία ορθή απόφαση, όμως υπάρχει ένα μεγάλο «Αλλά»! Το να αναβάλλεις συνεχώς υποχρεώσεις, συναντήσεις και καταστάσεις, δήθεν γιατί θέλεις τον χρόνο σου! Μην αναβάλλεις τίποτα για αύριο, που μπορείς να κάνεις σήμερα! 
Αναλογίσου… 
την προσωπική σου αξία! Εκτίμησε τον εαυτό σου και πίστεψε σε αυτόν! Διάλεξε μόνο αυτά που πραγματικά σου αξίζουν ως γυναίκα και τίποτα λιγότερο!
Συμπεριφέρσου… 
με σταθερότητα! Θες να σε θαυμάζουν, να σε σέβονται και να σε εκτιμούν; Πες όχι στις διφορούμενες εκφράσεις και στις διπλές στάσεις! Να είσαι μια γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της, προσγειωμένη και σταθερή στις απόψεις της! Αυτή είσαι! Είσαι ξεκάθαρη και σε όποιον αρέσεις!
Μήπως ΘΕΣ… 
το «για πάντα»; Ξέχνα το! Δεν υπάρχει ούτε το «Πάντα», ούτε το «Ποτέ»! Να είσαι γυναίκα που γνωρίζει πως ΠΑΝΤΑ θα ισχύει το ΠΟΤΕ μην λες ΠΟΤΕ!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
ότι θα χάσεις τα κεκτημένα σου; Τότε θεμελίωσε τα, θεμελιώνοντας την αυτοπεποίθηση σου! Τι από αυτά που έχεις σου αξίζουν; Ποια κέρδισες με την αυτοδύναμη σου; Τώρα προστάτεψε τα, «αγκάλιασε τα» και κέρδισε τα ξανά και ξανά με την αξία σου! Ποτέ μην τα θεωρήσεις δεδομένα!


Δίδυμος


Πες ΝΑΙ… στο διάλογο! Μάθε να συμφωνείς καμιά φορά με τους άλλους και άκου αυτά που έχουν να πουν. Αργότερα και οι άλλοι θα συμφωνήσουν μαζί σου. Δέξου γνώμες και ύστερα δώσε τις δικές σου, χωρίς να τις επιβάλλεις. Ο διάλογος και επιβολή είναι εχθροί και μία έξυπνη γυναίκα το ξέρει αυτό!
Πες ΟΧΙ… στην παρεξήγηση! Και ξέρεις πως; Κόβοντας τις… αερολογίες! Γίνε συγκεκριμένη, κοφτή και απέφυγε παρανοήσεις σε αυτά που λες! Για να πετύχεις πρέπει να είσαι ξεκάθαρη, χωρίς καμία υπεκφυγή!
Αναλογίσου… 
τι λες! Μάθε να ακούς τι λες! Σκέψου πριν μιλήσεις και άσε το στόμα σου να έχει τον ίδιο στόχο με το μυαλό σου! Ο λόγος σου ως γυναίκα μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία! Βρες τις σωστές λέξεις!
Συμπεριφέρσου… 
με προτεραιότητες! Μην καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα συγχρόνως απλά για να αποδείξεις ότι είσαι ικανή, γιατί σίγουρα θα αφήσεις κάτι ανολοκλήρωτο και το σίγουρο είναι ότι οι άλλοι θα εστιάσουν σε αυτό! Βάλε προτεραιότητες στα σχέδια και στα όνειρα σου και η επιτυχία είναι στα χέρια σου! Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος!
Μήπως ΘΕΣ… 
να έχεις συνεχώς θετική συμπεριφορά; Τι κινδύνους όμως εγκυμονεί αυτό; Μην λες πάντα ναι! Μην είσαι θετική σε όλους! Μην προσπαθείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους! Να έχεις ειλικρινή συμπεριφορά. Διαφορετικά δύο τινά θα συμβούν, όταν κουραστείς από αυτή σου την τεχνική. Ή θα σε «πατήσουν» και θα προδοθείς ή θα προδοθούν από σένα και θα σε πουν διπρόσωπη!  
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
να κάνεις ερωτήσεις; Υπάρχουν γυναίκες που δεν ρωτούν γιατί φοβούνται ότι θα φανούν ανόητες. Όχι, αυτό το προνόμιο… ανασφάλειας ανήκει στους άντρες! Συνεχίζεις να μην θες να ρωτάς; Μην ανησυχείς! Είσαι γυναίκα, έχεις τετραπέρατο μυαλό και μπορείς με τεχνάσματα, να εκμαιεύσεις την απάντηση που θες, χωρίς καν να την ζητήσεις! Ναι, μπορείς!


Καρκίνος


Πες ΝΑΙ… στην καρδιά σου! Αναγνώρισε τα «θέλω», τις επιθυμίες και τις «φωνές» της καρδιάς σου! Σεβάσου τη! Η γυναικεία καρδιά μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Ανακάλυψε, γνώρισε τον εαυτό σου, πίστεψε στην καρδιά σου και ακολούθησε την! 
Πες ΟΧΙ… 
στην ανησυχία! Δεν γίνεται να ανησυχείς για όλους και για όλα! Δεν γίνεται να προλαβαίνεις μόνο εσύ τις δυσμένειες που θα έρθουν! Εσύ ΚΑΙ για τους άλλους; Όχι! Να λες πάντα: «Δεν ανησυχώ! Ότι και να συμβεί, είναι δυνατή γυναίκα αλλά είμαι και άνθρωπος!»
Αναλογίσου… 
το παρελθόν σου! Αποδέξου το! Υιοθέτησε και τις θετικές και τις αρνητικές εμπειρίες, τα λάθη σου και τα λάθη που έκαναν οι άλλοι. Το παρελθόν σου, η ιστορία σου, είσαι εσύ! Κι αν είναι δυσάρεστο να είσαι ακόμα πιο περήφανη! Είσαι έτοιμη, έμπειρη και καλά εκπαιδευμένη να συνεχίσεις πιο δυνατή από ποτέ!
Συμπεριφέρσου… 
δυναμικά χωρίς να μειώνεις τον εαυτό σου! Ναι, είναι γνωστό ότι η «γυναικούλα» και η «καημενούλα» μπορεί να πετύχει πολλά. Αλλά σκέφτηκες ποτέ γιατί; Από οίκτο! Ναι από οίκτο. Σε θεωρούν ακίνδυνη και σου κάνουν τα χατίρια. Όμως κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν είσαι τόσο «κακόμοιρη» όσο δείχνεις και αυτό δεν θα προκαλέσει θαυμασμό, αλλά αντιπάθεια. Δεν θες κάτι τέτοιο. Δεν είσαι κακομοίρα! Μπορείς να πετύχεις αυτό που θες, αυτό που αξίζεις και με το σαγόνι ψηλά! 
Μήπως ΘΕΣ… 
να κατηγορείς τους άντρες; Μήπως τους ομαδοποιείς και στηρίζεις ακράδαντα το «Όλοι έχουν την ίδια μούρη»; Λάθος! Τους κατηγορείς για τις προκαταλήψεις τους και εσύ κάνεις ακριβώς το ίδιο! Μάθε ότι η διαφορά σου με τον άνδρα είναι μόνο ανατομική! Μην κατηγοριοποιείς ούτε εσένα, ούτε τους άλλους!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
ότι γίνεσαι θύμα των άλλων, επειδή είσαι γυναίκα; Όχι! Δεν είσαι! Είσαι θύμα της ανασφάλειας σου, της αβεβαιότητας σου αλλά και της ανάγκης σου να «χαϊδεύεις» τον εαυτό σου! Όχι, δεν είσαι θύμα! Όχι δεν είναι όλοι και όλα εναντίον σου! Είναι μόνο ο εαυτός σου! Κάν’ τον από αντίπαλο, σύμμαχο σου!


Λέων


Πες ΝΑΙ… στο να μισείς… θετικά! Δεν γίνεται συνεχώς να αγαπάς όλο τον κόσμο. Όσο μεγάλη καρδιά κι αν έχεις, ίσως κάποιες φορές δίνεις ολοκληρωτικά τον εαυτό σου, σε άτομα που συνεχίζουν να σε πληγώνουν ή να σε προδίδουν! Όχι, δεν είναι κακό να μισείς με θετικότητα! Πες απλά «Δεν μου ταιριάζει στη ζωή μου, δεν τον θέλω κοντά μου, μου κάνει κακό». Ναι υπάρχουν και αρνητικά σημεία στην αγάπη!
Πες ΟΧΙ… 
σε χαρακτηρισμούς που δεν σου αξίζουν! Όχι! Δεν είναι ασήμαντη, δεν είσαι άχρηστη, δεν είσαι ούτε αδύναμη, ούτε ανίκανη. Είσαι αξιοθαύμαστη, είσαι μοναδική, είσαι ξεχωριστή! Σε χαρακτηρισμούς που σε πονούν, απλά απάντησε με ένα γέλιο περήφανο και απαξιωτικό! Απαξιώνεις αυτούς που σε υποτίμησαν και σε μείωσαν! 
Αναλογίσου… 
το κέντρο της αυτοπεποίθησης σου! Μην ψάχνεις πολύ είναι μέσα σου, δουλεύει για σένα και για το «είναι» σου-όποιο κι αν είναι αυτό-πρέπει να είσαι περήφανη! Τον εαυτό σου μην τον φοβάσαι, είναι ο μόνος που δεν σε εγκαταλείψει ποτέ!
Συμπεριφέρσου… 
σαν μεγάλη σταρ! Δώσε μικρές παραστάσεις εντυπωσιασμού! Είσαι γυναίκα και μπορείς! Δεν πειράζει αν γίνεις και λίγο υπερβολική προκειμένου να πετύχεις, εφόσον είσαι τίμια! Άλλωστε για αυτό υπάρχει ο τίτλος DramaQueen! Κανένας King… 
Μήπως ΘΕΣ… 
έρωτα; Πάθος; Ρομαντισμό; Μπράβο σου! Μία γυναίκα που δεν χάνει επαφή με τα συναισθήματα της, μία γυναίκα που είναι ερωτευμένη με τον Έρωτα τον ίδιο, είναι διπλά ερωτεύσιμη και απόλυτα ακαταμάχητη! Απόλαυσε ερωτικές επιτυχίες! Το αξίζεις!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ
… τα πειράγματα; Μήπως είσαι τύπος «μη μου απτού» και δεν σηκώνεις αστειάκια για την εμφάνιση, την προσωπικότητα ή και την ίδια σου την ύπαρξη; Γιατί; Τι φοβάσαι; Τι σε αγχώνει; Δοκίμασε τον αυτοσαρκασμό! Μην διαφημίζεις μόνο τα θετικά σου χαρακτηριστικά αλλά και τα αρνητικά σου! Η δυσφήμιση καμιά φορά είναι καλύτερη από τη θετική διαφήμιση!


Παρθένος


Πες ΝΑΙ… στο ρόλο της μαθήτριας στον έρωτα! Κάποιες γυναίκες έχουν την τάση να το παίζουν… δασκάλες στον σύντροφο! Να σηκώνουν το δάχτυλο-μέγα λάθος-και να προσπαθούν κριτικάροντας να «πλάσουν» έναν άλλο σύντροφο από αυτόν που ερωτεύτηκαν! Μην το κάνεις. Αντ’ αυτού δοκίμασε να αλλάξεις ρόλο και να πάρεις αυτόν, της μαθήτριας. Δεν θα σου αρέσει καθόλου και θα διαπιστώσεις ότι στον έρωτα, δεν χωράνε διδασκαλίες! 
Πες ΟΧΙ… σε «άγραφες» υποχρεώσεις! Μία… ανυπόγραφη υποχρέωση, δεν είναι υποχρέωση! Αν κάποιος σε εξυπηρετήσει σε κάτι, σε βοηθήσει, σου δώσει κάτι, όχι δεν είσαι υποχρεωμένη να ανταποδώσεις και να αγχώνεσαι ότι «του έχεις υποχρέωση». Αποκλείεται δηλαδή απλά να άξιζες αυτό που έλαβες;
Αναλογίσου… 
τον άνθρωπο! Οι άνθρωποι κάνουν λάθη και έτσι πρέπει! Η ανθρώπινη φύση συγχωρεί τα λάθη, έτσι πρέπει κι εσύ! Μην είσαι αυστηρή με τους άλλους και κυρίως στον εαυτό σου! Είσαι γυναίκα, είσαι άνθρωπος, σου επιτρέπονται τα λάθη και αυτά είναι που θα σε οδηγήσουν στην τελειότητα! 
Συμπεριφέρσου… 
χωρίς κριτική! Όταν τα πράγματα δεν παίρνουν τον δρόμο που εσύ θες ή που εγκρίνεις, δεν έχεις το δικαίωμα για επίκριση! Μην ψάχνεις να βρεις απαραίτητα κάτι επιλήψιμο στους άλλους, αλλά ούτε και στον εαυτό σου! Άσε την κριτική για τα talentshows, όχι για τη ζωή σου και τους ανθρώπους που αγαπάς!
Μήπως ΘΕΣ… 
τελειότητα; Nα μην έχεις αδύνατα σημεία; Μάθε ότι δεν γίνεται! Κάποια αδύνατα σημεία σου, δεν σε κάνουν αδύναμη γυναίκα! Είσαι τέλεια και έχεις και αδυναμίες… τέλειες!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
τους «ανώτερους»; Μήπως υποβιβάζεις τον εαυτό σου συχνά σε σχέση με το σύντροφο, τους γονείς, το αφεντικό, τον δάσκαλο ή ακόμα και τον γιατρό σου; Μήπως αισθάνεσαι «κατώτερη»; Μάθε λοιπόν πως οι λέξεις Ανώτερος και Κατώτερος, ισχύουν μόνο για τα… πατώματα, όχι για τους ανθρώπους! Είσαι μία γυναίκα που γεννήθηκες ελεύθερη! Δεν είσαι υποχρεωμένη να υπακούς, να υπηρετείς και να φοβάσαι ΚΑΝΕΝΑΝ!


Ζυγός


Πες ΝΑΙ… στη γαλήνη! Η ζωή είναι μικρή και εντάσεις ή καυγάδες δεν ταιριάζουν στην ισορροπία που ψάχνεις! Μία ήρεμη γυναίκα είναι πολύ πιο δυνατή και ικανή, από μία γυναίκα που προσπαθεί να πετύχει με… ντεσιμπέλ!
Πες ΟΧΙ… 
στην ανασφάλεια! Είσαι αρκετή! Είσαι καλή! Είσαι εσύ! Μην είσαι ανασφαλής για την εμφάνιση σου, για το αν σε συμπαθούν, για το αν είσαι επιθυμητή! Κάθε μέρα να κοιτάζεσαι στο καθρέφτη, να επικεντρώνεσαι στα θετικά εξωτερικά αλλά και εσωτερικά σου χαρίσματα και εκμεταλλεύσου τα! Μπορείς!
Αναλογίσου
… το «είναι» σου! Κάποιες γυναίκες σκέφτονται αυτό που πρέπει να είναι, αυτό που οφείλουν να είναι για να γίνουν αποδεκτές. Θεωρούν πως αλλάζοντας τακτική, φέρσιμο ή ακόμα και την ίδια τους την προσωπικότητα θα γίνουν αρεστές και θα πετύχουν αυτό που θέλουν. Μην το κάνεις! Αυτό είναι αμυντική στάση και με την άμυνα μόνο δεν μπαίνουν γκολ. Ώρα για επίθεση, ώρα για σκορ!
Συμπεριφέρσου… 
με αποφασιστικότητα! Το να καθυστερείς είτε να ετοιμαστείς ως γυναίκα για μία έξοδο, είτε για να πάρεις μία σημαντική απόφαση, σε καθιστούν ανεύθυνη και όχι επιτυχημένη. Ναι, φυσικά και πρέπει να ζυγίζεις τα Υπέρ και τα Κατά, αλλά χωρίς καθυστέρηση. Με υπευθυνότητα, δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, βρες τη λύση όσο πιο γρήγορα μπορείς! Προπονήσου και θα δεις!
Μήπως ΘΕΣ… 
την τέλεια εμφάνιση; Καλά κάνεις! Το ντύσιμο, η ομορφιά, η φροντίδα του εαυτού μας, αυξάνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, ενισχύοντας τις πιθανότητες για επιτυχία! Ωστόσο, η εμφάνιση έχει και εκείνη τα down της. Πήρες κιλά; Μεγαλώνεις; Έβγαλες απλά ένα σπυράκι; Ε, και; Έχεις τόσα όμορφα χαρακτηριστικά να αναδείξεις, εσύ γιατί επικεντρώνεσαι στα αρνητικά;
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ…. 
να πεις Όχι; Θες να ευχαριστείς πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό σου; Θες να είσαι ευγενική, καλή και συμπαθητική; Δεν χρειάζεται να λες πάντα Ναι αλλά ούτε κι ένα ξερό Όχι! Μάθε απλά να λες: Όχι, ευχαριστώ!


Σκορπιός


Πες ΝΑΙ… στις επιθυμίες σου! Ψάξε βαθιά στη γυναικεία σκοτεινή πλευρά της ψυχή σου και θα δεις ότι ξέρεις τι θες, τι ζητάς, τι απαιτείς! Κατηγορούν τις γυναίκες ότι δεν ξέρουν τι θέλουν! Μέγα λάθος! Μία γυναίκα που ξέρει να «συνομιλεί» με την ψυχή της, με τον σκοτεινό εαυτό της, ξέρει απόλυτα τι είναι αυτό που επιθυμεί!
Πες ΟΧΙ… 
στην αυτοκαταστροφή! Όταν έρχεται η δυσκολία, πολλοί άνθρωποι και δη οι γυναίκες, αφήνουν «απροστάτευτη» την ψυχή τους, με αποτέλεσμα; Ψυχοσωματικά προβλήματα! Ποτέ μην ξεχνάς! Το σώμα σου φυλακίζει την ψυχή σου, αλλά το μυαλό σου την προστατεύει! Οι τρεις τους πρέπει να συμμαχήσουν και εσύ να σταματήσεις να καταστρέφεις τον ίδιο σου τον εαυτό σε κάθε αναποδιά! Ακόμα κι αν φτάσεις στο μηδέν, μπορείς να αναγεννηθείς μέσα από τις στάχτες, σαν το Φοίνικα!
Αναλογίσου… 
αυτά που λέει ο άλλος. Αναλογίσου πως τα λέει. Που δίνει στόμφο και που κομπιάζει! Από μία απλή καθημερινή συζήτηση, μπορείς να ανακαλύψεις πολλά για το «είναι» και την συναισθηματική κατάσταση του άλλου!
Συμπεριφέρσου… 
και επικοινώνησε με το σώμα! Δεν έχουμε όλες τα εκφραστικά μέσα και την ετοιμολογία που θα θέλαμε! Όμως το σώμα μίας γυναίκας μπορεί να «μιλήσει» καλύτερα από κάθε φωνή! Μία γυναίκα ξέρει καλύτερα από τον καθένα την γλώσσα του σώματος! Ξέρει να την «μιλάει» και ακόμα καλύτερα ξέρει να την κατανοεί! Είσαι γυναίκα; Έχεις σώμα, έχεις και διορατικότητα!

Μήπως ΘΕΣ… ερωτική εξουσία; Μα έχει ο Έρωτας εξουσία; Υπάρχουν αρχηγοί; Υπάρχουν χειραγωγοί; Υπάρχουν υποχείρια; Όχι βέβαια! Ξέχασε το! Μπες στη θέση του άλλου και σκέψου! Προπονήσου! Προπόνησε το εξουσιαστικό υποσυνείδητο σου και ζήσε τον Έρωτα ελεύθερα και απολαυστικά!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
την αντεκδίκηση; Την… εκδίκηση του σύμπαντος και των άλλων ανθρώπων; Πιστεύεις ότι όλοι αργά ή γρήγορα, πληρώνουν τις… «αμαρτίες» τους; Τότε απλά μην τις κάνεις! Βλέπεις, το πλήρωμα του χρόνου έρχεται και για τιμωρία αλλά και για επιβράβευση! Η πραγματική μετάνοια, να ξέρεις, αναβάλλει ή και ακυρώνει την «τιμωρία»!


Τοξότης


Πες ΝΑΙ… στη θετικότητα! Πιάσε το νόημα της χαρούμενης και αισιόδοξης διάθεσης και προχώρησε σε αυτό που θες, όσο κι αν φαίνεται άπιαστο! Το χαμόγελο μίας γυναίκας μπορεί να προσελκύσει όλα τα καλά και να απωθήσει όλα τα αρνητικά!
Πες ΟΧΙ… 
στην νευρικότητα! Δεν υπάρχει λόγω να προσπαθείς να επιβάλλεις ή να προβάλεις τον εαυτό σου με κινήσεις, φωνή και λέξεις που προσδίδουν ένταση και επιθετικότητα. Η ήρεμη δύναμη μίας γυναίκας είναι καμιά φορά πιο ισχυρή από την εκρηκτική!
Αναλογίσου… 
και σχεδίασε το πλάνο της ζωής σου! Σκέψου με θετικότητα και χωρίς φόβο, πως θα ήθελες να είσαι σε 5 χρόνια! Θέσε τους στόχους σου! Κάνε το σχέδιο σου! Είσαι μία ικανή και δυνατή γυναίκα, γεννημένη για επιτυχία! 
Συμπεριφέρσου… 
με τόλμη! Μάθε να ρισκάρεις αλλά όχι να ριψοκινδυνεύεις! Η γυναίκα στη ιστορία, κέρδισε, δικαιώθηκε, βγήκε από την αφάνεια, επειδή τόλμησε! Τόλμησε, ρίσκαρε και κάν’το με ισχύ και υπευθυνότητα!
Μήπως ΘΕΣ… 
το καινούργιο; Μην φοβάσαι λοιπόν να αλλάξεις νοοτροπία, ιδέες, να ρισκάρεις, να αναπτύξεις την πνευματικότητα σου, να βελτιώσεις τις αξίες σου! Αν δεν ενισχύσεις εσύ την αυτοπεποίθηση σου κάνοντας καινούργια πράγματα, πως θα έρθει το καινούργιο σε σένα; 
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
τα επακόλουθα; Συγκρατείσαι, δεν είσαι ο εαυτός σου και δεν τολμάς γιατί φοβάσαι τις συνέπειες; Μην το κάνεις! Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες…


Αιγόκερως


Πες ΝΑΙ… στην ευθύνη! Αν κάποιος μπορεί να αντεπεξέλθει με τα πάντα και μάλιστα ταυτόχρονα, είναι μόνο η Γυναίκα. Ναι, μπορείς να πάρεις την ευθύνη της ικανής υπαλλήλου, της σωστής μητέρας, της υπόδειγμα κόρης, της καλής φίλης, της αξιέπαινης γειτόνισσας και της αξιοθαύμαστης συζύγου, ταυτόχρονα! Μπορείς! 
Πες ΟΧΙ… 
στην αρνητικότητα! Ξέρεις τι μπορεί να μειώσει την γοητεία αλλά και την εσωτερική δύναμη μίας γυναίκας; Η τάση να τα βλέπει όλα στραβά! Σταμάτα άμεσα να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά! Δες τα θετικά! Ανέπτυξε τα ή χρησιμοποίησε τα για να καταπατήσεις τα αρνητικά! Πες όχι στην απαισιοδοξία και εκτίμησε τα καλά της ζωής σου, πριν σε εγκαταλείψουν κι αυτά!
Αναλογίσου… 
τα προβλήματα! Τα προβλήματα ποτέ, μα ποτέ δεν λύνονται μόνα τους. Ξέκλεψε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα και συνομίλησε με τον εαυτό σου. Τι μπορείς να λύσεις; Πως μπορείς να το λύσεις; Έχεις συμμάχους; Έχεις εχθρούς; Πως μπορείς να τους εξουδετερώσεις; Όλα είναι στο χέρι σου! Δεν είσαι μια παθητική γυναίκα!
Συμπεριφέρσου… 
αποφασιστικά! Όλα από εσένα εξαρτώνται! Η πρόοδος σου είναι στα δικά σου χέρια! Μην περιμένεις να έρθει η επιτυχία να σου χτυπήσει την πόρτα! Πρέπει εσύ να βροντήξεις την πόρτα πίσω σου και να διεκδικήσεις τις φιλοδοξίες σου; Ποιος είπε ότι αυτό είναι μόνο προνόμιο του άντρα;
Μήπως ΘΕΣ… 
ρεαλισμό; Όσο εύτρωτη και ευάλωτη κι αν είσαι, μπορείς αν θες να παραμείνεις με τα πόδια σου γερά κολλημένα στη γη και να ζεις ρεαλιστικά! Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να είσαι πάντα έτοιμη και για το θετικό αλλά και για το αρνητικό! Όλα μέσα στη ζωή είναι και αυτό είναι ρεαλισμός!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ…. 
την επικείμενη καταστροφή; Νιώθεις απαισιόδοξη; Νομίζεις ότι όλα είναι μάταια; Λάθος! Ακόμα και η καταστροφή, έχει τον λόγο της όταν έρχεται! Έρχεται για να σου δείξει ότι είσαι γυναίκα που πετυχαίνει πάντα αυτά που επιδιώκει, όποια δυσκολία κι αν συναντήσει! Ότι η αποτυχία δεν έχει θέση στη ζωή σου! Φτιάξε την ζωή σου μόνη σου! Ακόμα κι αν η καταστροφή, σου χτυπήσει την πόρτα, η ζωή είναι δική σου και εσύ δυνατότερη από την καταστροφή!


Υδροχόος


Πες ΝΑΙ… στην αλλαγή! Ναι! Ακόμα και στην αρνητική! Αν δεν θες να είσαι αντιμέτωπη με τις ομολογουμένως αναπόφευκτες αλλαγές της ζωής, γίνε σύμμαχος τους! Όλα είναι στο μυαλό και εμείς οι γυναίκες, έχουμε! 
Πες ΟΧΙ… 
στις ετικέτες! Δεν υπάρχει «αδύναμο φύλο», «γυναίκα εύκολη», «γυναίκα γκρινιάρα». Δεν είσαι ούτε σύζυγος, ούτε ερωμένη, ούτε συνάδελφος, ούτε μητέρα, ούτε φίλη! Είσαι εσύ! Είσαι όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα, αλλά κυρίως είσαι ο εαυτός σου!
Αναλογίσου
… τους φίλους σου! Ανήκοντας σε μία κοινωνική ομάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αυξηθεί και αυτοπεποίθηση σου, αλλά ποτέ μην ξεχνάς ότι οι φίλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον να γνωρίσουν το βαθύτερο «είναι» τους! Αναγνώρισε τη γυναίκα είσαι, δέξου συμβουλές και κριτική από φίλους που σ’ αγαπούν και ναι, κατέκτησε την επιτυχία!
Συμπεριφέρσου… 
αλλιώτικα! Μην ακολουθείς το «σύνολο»! Μην κάνεις κάτι απλά επειδή το κάνουν οι άλλες γυναίκες! Κάνε αυτό που θες, ακόμα κι αν είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει γύρω σου! Κανείς δεν άγγιξε την επιτυχία κάνοντας απλά το ίδιο με το πλήθος!
Μήπως ΘΕΣ… 
τον έλεγχο; Δεν υπάρχει απλά! Αλλά αυτό δεν σημαίνει να… «κάτσεις στα αυγά σου». Η διεκδίκηση των ονείρων σου και της επιτυχίας σου ανήκουν στον δικό σου έλεγχο, όλοι οι υπόλοιποι εξωτερικοί παράγοντες ανήκουν στον έλεγχο του σύμπαντος. Θα έρθουν έτσι κι αλλιώς! Άρα δραστηριοποιήσου σε έναν κόσμο χωρίς έλεγχο! Στον κόσμο που γεννήθηκες!


Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ… 
την απρόσμενη δυσμένεια; Μην το κάνεις! Ο μόνος έλεγχος που μπορείς να έχεις σε αυτή τη ζωή είναι η συμπεριφορά σου και ο χαρακτήρας σου! Ναι, θα έρθουν και δυσάρεστες ξαφνικές αλλαγές! Ε, και; Μάθε να τις αντιμετωπίζεις! Ζήσε με αυτές, αποδέξου τες και συνέχισε ακάθεκτη και δυνατή προς την επιτυχία!


Ιχθύς


Πες ΝΑΙ… στην αλήθεια! Μην αφήνεις φοβίες να σε εμποδίζουν να αντιμετωπίσεις την αλήθεια κατάματα! Δεν είσαι γυναίκα που μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει, να παραμυθιάσει και να εξαπατήσει. Είσαι μία γυναίκα οξυδερκής και ικανή να αναγνωρίζεις την αλήθεια άμεσα, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή!
Πες ΟΧΙ… 
στη διστακτικότητα! Μην έχεις μόνιμα τον φόβο ότι θα αποτελέσεις άλλη μια φορά το θύμα κάποιου! Ως εδώ! Κανείς που καταπάτησε τους δισταγμούς, τους φόβους του και τις ανασφάλειες του, δεν έγινε θύμα! Θες και μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου, χωρίς φόβο! Του το οφείλεις! Το οφείλεις στην παντοδύναμη γυναίκα μέσα σου!
Αναλογίσου… 
ότι δεν είσαι μόνη, ό, τι κι αν περνάς. Ναι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εκεί έξω σαν εσένα. Που υποφέρουν, που δακρύζουν, που πονούν. Βοήθα, για να βοηθηθείς. Άκου, για να μιλήσεις. Μίλα, για να σε ακούσουν. Δεν είσαι μόνη σου! Σε έχουν κι άλλοι ανάγκη, όπως τους έχεις κι εσύ! 
Συμπεριφέρσου… 
σαν να είσαι ο «άλλος». Γίνε για λίγο ο άλλος, κατανόησε τις ανάγκες του, διάβασε τα μάτια του και το σώμα του, νιώσε αυτό που νιώθει! Μία διαισθητική γυναίκα, είναι μία ακατανίκητη γυναίκα!
Μήπως ΘΕΣ… 
να μην έχεις ενοχές; Σκέψου αρχικά γιατί έχεις ενοχές; Στις δημιούργησαν άλλοι; Και γιατί το έκαναν; Μήπως εσύ μένεις προσκολλημένη σε ένα υπαρκτό και μη αναστρέψιμο γεγονός του παρελθόντος, «φτιάχνοντας» φανταστικά σενάρια που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα και εσύ κατηγορείς τον εαυτό σου; Ξέρεις άραγε σε τι χρησιμεύουν οι ενοχές; ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο βασανίζουν και στοιχειώνουν την ψυχή σου! Άσε τις ενοχές και πάρε τα μαθήματα του παρελθόντος. Αυτά είναι χρήσιμα!
Μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ
… την αβάσιμη κακοκεφιά; Πέφτεις συχνά στη παγίδα «Δεν έχω όρεξη», «Δεν έχω δύναμη» ή «Δεν έχω άλλο κουράγιο» και δεν ξέρεις γιατί; Πήγαινε μπροστά στο καθρέφτη και χαμογέλα! Είδες πόσο όμορφη είσαι; Πες στον εαυτό σου ότι είναι ιδέα σου όλα! Δεν είσαι κακόκεφη, δεν είσαι θλιμμένη και δεν έχεις παράλογα αρνητικά συναισθήματα! Είσαι ευδιάθετη, γεμάτη ενέργεια και με ένα χαμόγελο που μπορεί να καταπατήσει κάθε αρνητικότητα!

Πηγή: oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X