Κολοκυθοκεφτέδες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">λικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 κολοκύθια μεγάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά χτυπημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα