Παστίτσιο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή κεφαλοτύρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1,5 πακέτο μακαρόνια Νο3</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βούτυρο</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Γαι τον κιμά</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">750 γρ. κιμά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτί σάλτσα ντομάτας (pummaro)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μοσχοκάρυδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 ποτήρια νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Για τη μπεσαμέλ</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">7-8 κουταλιές αλεύρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 βιτάμ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτί γάλα εβαπορέ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουτί (το άδειο πλέον εβαπορέ, το γεμίζουμε) νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">300 γρ. τυρί (τα παίρνουμε από τα 500 γρ. τυρί που έχουμε τρίψει αρχικά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο</span></li>
</ul>
<h3><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα σουρώνουμε στο τρυπητήρι και ρίχνουμε κρύο νερό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε ξανά τα μακαρόνια μέσα, ανακατεύοντας να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσουν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το πούμαρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου (ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του). Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και προσθέτουμε το αλεύρι για να το καβουρδίσουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Έπειτα και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ, το νερό, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ομοιόμορφα τα 3/4 από τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με τυρί (χρησιμοποιούμε πλέον κατά τη διάρκεια του στησίματος στο ταψί τα υπόλοιπα 200 γρ. που μας έχουν μείνει).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε όλο τον κιμά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυράκι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Έπειτα προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο (αρκετό) τυρί που μας έχει απομείνει για να πάρει χρυσαφί χρώμα το παστίτσιο μας και να νοστιμήσει περισσότερο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.sintagespareas.gr/">http://www.sintagespareas.gr/</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="/141314/pastitsio-sto-thgani" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Παστίτσιο στο τηγάνι</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="/159802/pastitsio-tremoyliasto-me-eykolh-mpesamel" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Παστίτσιο τρεμουλιαστό με εύκολη μπεσαμέλ</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα