Σαλάτα Σίζαρ με κοτόπουλο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το ντρέσινγκ</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 βιολογικό αυγό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. Μουστάρδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 φιλέτα αντσούγιας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1. </strong>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και απ’ τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2. </strong>Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>3.</strong> Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το ντρέσινγκ:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1.</strong> Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2. </strong>Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα