Πατατοσαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-3 πατάτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κονσέρβα καλαμπόκι μικρή</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Άνηθος</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι, πιπέρι</span></li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη σως:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κ.σ. μαγιονέζα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κ.γ. ξύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-4 κ.σ. χυμό λεμονιού (ανάλογα πόσο ξινή τη θέλετε)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μουλιάζουμε τα φασόλια όλο το βράδυ. Έχω δοκιμάσει να τα βράσω και κατευθείαν και γίνονται εξίσου καλά. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες με τα φασόλια, τον τόνο, τον άνηθο και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε τα υλικά της σως, περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα και την ανακατεύουμε καλά. Αν σας αρέσει η σαλάτα με αρκετή σως, διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών της. Καλή σας όρεξη!</span></li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα