Κόκκινο λάχανο με μπέικον

<p><span style="font-size: small;">Υλικά για: 5-6 άτομα</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-6 φέτες μπέικον</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 μήλο πράσινο μεγάλο κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">-½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού</span><br /><span style="font-size: small;">-1 λάχανο κόκκινο μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;">-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα με «φρούτα του δάσους»</span></p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Σοτάρουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ύστερα από μισό λεπτό τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Aλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το λάχανο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό. Mόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να βράσει για 70 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Συνοδεύουμε με πιάτα που περιέχουν κρέας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα