Αρχική / More / Οικονομικά / Ο φοροτεχνικός Γιώργος Αλεξίου σας απαντά
Ο φοροτεχνικός Γιώργος Αλεξίου σας απαντά  thumbnail

Ο φοροτεχνικός Γιώργος Αλεξίου σας απαντά

Αναγνώστρια μας ρωτά: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΙΣΘΟΙ. ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ; ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΟΡΙΟ Η ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑ; ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ; ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.


 


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γιώργος Αλεξίου, φοροτεχνικός  (www.texnologistiki.com)


 Κα Αννα, 


Όταν κοινοποιείτε σε μια επιχείρηση , από την Δ.Ο.Υ. η κατάσχεση εις χείρας τρίτων, η επιχείρηση φέρει την υποχρέωση να απαντήσει γραπτά στην Δ.Ο.Υ. , για την πιθανή ύπαρξη υπολοίπου καθώς και για τα λοιπά δεδομένα της συνεργασίας αυτής. 


Προτείνω ο εργοδότης σας, να κοινοποιήσει το πραγματικό γεγονός , δηλαδή ποιος είναι ο μηνιαίος σας μισθός και φυσικά ότι αυτός ετησίως καταβάλλεται σε 14 μηνιαίες αποδοχές, προκειμένου αυτή να του απαντήσει για το ποιες υποχρεώσεις ως προς την καταβολή του φέρει. 


Σας ευχαριστώComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X