Εκμέκ κανταΐφι

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 10 άτομα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Αναμονή </strong>3 ώρες</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι (450 γρ.)</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">-κανέλα σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το σιρόπι</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-500 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-1/2 λίτρο νερό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 ξυλάκι κανέλα</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για την κρέμα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-1½ λίτρο γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή</span><br /><span style="font-size: small;">-1 φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-160 γρ. κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: small;">-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα μαστίχας ή 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-3 κουτ. σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">-4 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για το γαρνίρισμα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-500 γρ. σαντιγί</span><br /><span style="font-size: small;">-κανέλα σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: small;">-φιστίκια Αιγίνης</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφρατεύουμε το κανταΐφι (το «ξαίνουμε») έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ. Το περιχύνουμε με το βούτυρο, τα φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά (εκτός από το βούτυρο και τα αβγά), μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και το βούτυρο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αμέσως, ενόσω το σιρόπι είναι ζεστό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σκεπάζουμε με την κρύα κρέμα. Τελειώνουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και λίγη κανέλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα